Castelló aprova la primera compra de sis habitatges públics des de 1984 per 600.000 euros

La regidoria rep altres tres unitats i confia en gastar altres 1,2 milions d'euros enguany

General 18 de junio de 2021 Redacció Redacció
18-06-2021 María Jesús Garrido

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat la compra de sis habitatges per al parc públic municipal amb un cost total de 600.000 euros. «Es tracta de la primera adquisició en quatre dècades», ha destacat en roda de premsa la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

«L'acord de la Junta de Govern és un pas important per a començar a resoldre la falta d'habitatge assequible que arrosseguem a la ciutat per les pràctiques especulatives de grans propietaris i fons voltor. Celebrem la posada en marxa de les primeres sis habitatges del Pla de Compra d'Habitatge Municipal. No hem sigut més ràpids per la falta d'interés de les grans entitats financeres, però és la primera compra que materialitzem per part de l'Ajuntament des de 1984», ha destacat la regidora d'Habitatge.

Aquestes sis se sumaran a les 227 del parc municipal. A partir d'ara s'ha de tancar la seua escriptura davant notari i condicionar-se. Estaran disponibles, segons la regidora, entorn a dos mesos i es facilitaran a les persones integrants de la llista de demandants d'habitatge de l'Ajuntament per baremació de les seues condicions socioeconòmiques, que aportaran un lloguer a un preu reduït.

El Pla de Compra d'Habitatge està dotat amb 1,8 milions d'euros. Cadascuna dels 6 habitatges adquirides té un valor de 100.000 euros i formen part d'una nova promoció d'un particular. Les 6 tenen unes dimensions de 90 metres quadrats, consten d'entre dues i tres habitacions més plaça de garatge. La regidora d'Habitatge ha informat que ara analitzen altres tres rebudes per particulars i immobiliàries i que confien a completar enguany els 1,2 milions restants del pressupost.

La regidora ha resaltat l'esforç de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge a ampliar el parc públic a Castelló i ha afirmat que la ciutat tancarà 2021 amb un increment d'un 10% del seu parc públic respecte a 2020, sumant les noves dotacions de la Generalitat i l'Ajuntament.

Te puede interesar
Lo más visto