Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

En la Comunitat Valenciana hi ha 743 persones diagnosticades d'Esclerosi Lateral Amiotròfica

Durant l'any passat es van diagnosticar 139 nous casos d'ELA

General 21 de junio de 2021 Redacció Redacció
ningun-enfermo-de-ela-sin-un-cuidador-especializado

En la Comunitat Valenciana hi ha 743 persones diagnosticades d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), una malaltia neurodegenerativa que avança cap a la paràlisi progressiva provocant una pèrdua de l'autonomia de la persona, per això requereix de cures especials. Així mateix, durant l'any passat es van diagnosticar 139 nous casos d'Esclerosi Lateral Amiotròfica.

Avui se celebra el Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica, i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'uneix a aquesta efemèride en suport a tots els pacients que pateixen aquesta malaltia, i posa en èmfasi la importància d'oferir una atenció sanitària integral a aquestes persones.

L'ELA és una malaltia degenerativa que compromet la comunicació oral, la deglució i fins a la respiració, encara que es mantenen intactes els sentits, els músculs dels ulls i, amb freqüència, l'intel·lecte.

Del total de persones diagnosticades en la Comunitat Valenciana, 407 són homes i 336 dones. A més, la majoria dels pacients tenen una edat entre els 55 i 75 anys.

L'ELA és la tercera malaltia neurodegenerativa en incidència, per darrere de la demència i el Parkinson, i és especialment sensible perquè produeix pèrdua de l'autonomia personal. És una malaltia que pateixen de 4 a 6 persones per cada 100.000 habitants, i l'edat d'inici se situa entre els 55 i els 65 anys.

Pla d'Atenció a persones amb ELA

La Conselleria de Sanitat ha elaborat el Pla d'Atenció a Persones amb Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), un document que ha posat a la disposició de professionals, pacients i familiars per a millorar la cura i la qualitat de vida dels pacients que pateixen aquesta malaltia.

El pla d'atenció s'ha elaborat amb el treball de mig centenar d'especialistes i amb la participació de pacients, amb la finalitat de poder donar unes pautes sobre necessitats respiratòries, de nutrició, rehabilitació, o atenció domiciliària. Per tant, és un document de gran ajuda per a professionals i per a les persones que es dediquen a cura de les persones que pateixen aquesta malaltia, així com per als propis pacients

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter