[ÀUDIO] Uns 80 efectius policials controlaran el tancament de platges en la Nit de Sant Joan a Castelló

Castelló limitarà l'aparcament en les tres platges i informarà durant tota la jornada de la prohibició de seguir en elles a partir de les 20 hores

General 22 de junio de 2021 Redacció Redacció
21-06-21 Marco y Donate en la Junta Local de Seguridad

Uns 80 efectius de la Policia Local i membres de l'Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil controlaran el compliment del tancament de les platges i la prohibició d'accés o permanència en elles a partir de les 20.00 hores del dimecres 23 de juny amb l'objectiu d'evitar les aglomeracions en la Nit de Sant Joan.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit aquest dilluns la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat convocada per a abordar el dispositiu policial que vetlarà pel compliment de les mesures sanitàries, així com la del tancament de les platges de Castelló i altres actuacions dissuasives com la limitació de les zones d'aparcament i els controls en els accessos a les platges. 

En la reunió, s'ha explicat que l'Ajuntament tancarà les platges entre les 20.00 hores del dimecres 23 de juny i les 6.00 hores del matí de l'endemà per a evitar aglomeracions que donen lloc a incompliments de la normativa sanitària d'obligat compliment. En aquesta franja horària es prohibirà l'accés a les platges i es desallotjarà als qui romangueren en elles.

«És una mesura que s'ha pres a fi de salvaguardar la salut de tota la població en un moment en el qual, encara que la incidència acumulada se situa per davall de 54, hem de prendre les mesures necessàries per a evitar que es donen possibles situacions de risc», ha explicat l'alcaldessa. Marco ha realitzat una crida a la ciutadania i ha apel·lat a la consciència cívica perquè es continue complint la normativa sanitària mentre es continua avançant en el procés de vacunació massiva. L'alcaldessa ha apuntat a més la circular de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FEMP) que insta els ajuntaments al tancament de les platges en la Nit de Sant Joan.

A més del tancament de les platges, el dispositiu es completarà amb altres mesures com la prohibició d'aparcar en la zona del Planetari i la platja del Pinar, així com en la via auxiliar de les platges del Gurugú i del Serradal. També es realitzaran controls d'alcoholèmia i drogues en diferents punts d'accés.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències ha apuntat que, durant tota la jornada, s'informarà els i les banyistes del tancament de les platges a partir de les 20.00 hores per mitjà de la megafonia i a través dels i les 17 informadores covid que treballen en les tres platges castellonenques i de personal de Protecció Civil. A més, ha recordat el tancament del parc de la Pineda durant la nit.

Te puede interesar
Lo más visto