El Consell Social de Castelló aprova 145 mesures per a reactivar la ciutat després de la pandèmia

Marco dóna compte de les ajudes a la ciutadania, i dels avanços en el Pla General i en la captació i gestió de fons europeus

Economía 22 de junio de 2021 Redacció Redacció
21-06-21 Marco en el Consejo Social

El ple del Consell Social de la Ciutat ha aprovat per unanimitat aquesta vesprada en sessió extraordinària l'informe de la Comissió de Treball d'Impuls de Castelló, sobre mesures per a la recuperació de la ciutat dels efectes socials i econòmics derivats de la crisi sanitària de la covid-19. Un document que és fruit del treball conjunt de representants del teixit social, econòmic, cultural, empresarial i acadèmic de Castelló; i que recull 145 mesures articulades en dues línies d'actuació: polítiques socials i de cures, salut pública i sanitat; i reactivació econòmica i recuperació de l'ocupació i la innovació.

En la sessió del Consell Social també s'ha donat compte de l'informe de Presidència, en el qual s'han detallat les accions realitzades en els últims mesos, des de l'impuls definitiu al Pla General a les ajudes directes i indirectes per a minimitzar els efectes de la pandèmia (valorades en uns 12,5 milions d'euros) i que estan permetent generar ocupació i noves oportunitats als veïns i veïnes de Castelló. A més dels avanços en l'Agenda Urbana o la captació i gestió de nous fons europeus. En aquest sentit, s'ha presentat també la memòria d'execució de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (Edusi), que al tancament del 2020 tenia quasi el 50% del pressupost total executat, amb operacions valorades en més de 9,6 milions d'euros.

Quant a l'informe de la Comissió d'Impuls aprovat hui, que recopila les mesures aportades pels membres de la comissió i té com a base l'acord autonòmic Alcem-nos, recull també les accions ja activades per part dels diferents negociats municipals arran de la crisi sanitària de la covid-19.

Les 145 mesures s'articulen a través de dues línies d'actuació. Així, en l'àrea de polítiques socials i de cures, salut pública i sanitat, hi ha mesures de: serveis socials, salut pública, espais i entorns inclusius, i cures i salut. I en el vessant de reactivació econòmica i recuperació de l'ocupació, es recullen iniciatives centrades en: territori i mobilitat; agricultura i medi ambient; habitatge; seguretat i emergències; cultura, esport, educació, infància i joventut; finançament i fons europeus; innovació i digitalització; participació i cooperació; comerç; i turisme.

Entre altres accions, en l'informe de la Comissió per a l'Impuls de Castelló figuren: implementar l'Agenda Urbana Local Castelló 2030; continuar amb la participació activa de Castelló en la Xarxa de Innpulso de Ciutats per la innovació; impulsar el Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social; establir millores en tots els serveis de proximitat i atenció domiciliària; aplicar al servei de teleassistència recursos que empren les tecnologies més avançades; enfortir la col·laboració i la cooperació amb les entitats del tercer sector; treballar en coordinació amb l'administració central i l'autonòmica per a facilitar la tramitació de l'Ingrés Mínim Vital (IMV); suport a les famílies cuidadores de persones dependents; o promoció de la salut des de l'àmbit local. També es recullen altres mesures com el foment d'entorns més segurs, inclusius i sostenibles; i de l'esport saludable i accessible; potenciar l'economia social i introduir processos d'economia circular; observar i identificar recursos susceptibles d'activitat econòmica local; prestar servei de suport a la creació d'ocupació i foment de l'emprenedoria; formar com a base de la inserció laboral i millora de la qualificació; o fomentar el model laboral que permeta la conciliació personal, familiar i laboral.

Altres iniciatives són: la recuperació dels espais urbans buits, l'impuls al Pla de Mobilitat Urbana i Seguretat Viària; la promoció dels mitjans de transport alternatius al vehicle privat; el Pla Agrari; el foment de la venda directa i el comerç de proximitat; i l'impuls a les energies renovables que promouen nous llocs de treball que porten associat aqueix estímul. A més de donar prioritat a l'ampliació i millora del parc públic d'habitatges destinat a atendre les necessitats socials dels ciutadans en situació d'exclusió o emergència social; impulsar el Pla Territorial Municipal enfront d'Emergències de Castelló; continuar amb les línies de subvenció a activitats i projectes culturals que fomenten el desenvolupament de l'economia local; continuar fent costat als clubs i empreses prestadores de serveis esportius; establir mesures per a eliminar la bretxa digital en l'educació; i potenciar el projecte Escola de Segona Oportunitat

Te puede interesar
Lo más visto