La Conselleria d'Habitatge escriptura les cases que va comprar per un euro a través del tanteig

L'aplicació del dret de tanteig ha produït un estalvi a les arques públiques de 7.747.880 euros

General 23 de junio de 2021 Redacció Redacció
Foto_Ruben_MD

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha escripturat hui la compra de quatre nous habitatges, pertanyents al Banc de Sabadell, a través del dret de tanteig i retracte, ampliant així el parc públic d'habitatge. Entre elles estan els dos habitatges que han sigut adquirides per un euro cadascuna i una altra per 29 euros.

El vicepresident ha manifestat que la Conselleria està adquirint habitatges pertanyents a lots de vendes entre grans forquetes, on es transmeten immobles en perfecte estat a preus paradoxalment baixos, com el cas dels habitatges d'Algorfa o Agost, amb un cost d'un euro cadascuna. Ha afegit que quan la Generalitat opta a la compra per tanteig i retracte, accedeix a paquets d'habitatges que, en alguns casos poc freqüents, es poden trobar habitatges a un euro o preus molt reduïts com les dels quatre habitatges que hui hem escripturat.

«Per fi hui, després de mesos de treball, podem dir que aquests habitatges formen part del parc públic de la Generalitat i que es convertiran en la llar de famílies que no podien accedir a un habitatge digne», ha indicat.

El vicepresident ha assegurat que, en aquests moments, l'aplicació del dret de tanteig ha produït des de 2019 un estalvi a les arques públiques de 7.747.880 euros, la qual cosa suposa estar adquirint habitatges que passen a ser públiques amb caràcter permanent amb un estalvi respecte al preu de mercat del 36%.

Finalment ha indicat que la inversió total d'aquests 4 habitatges ha sigut de 14.345,48 euros, enfront del preu de mercat de l'adquisició de 449.338,37, la qual cosa ha suposat un estalvi total respecte al preu de mercat de 434.992,89 euros (97%).

Superfície mitjana dels habitatges de 128 metres quadrats

Quant a les característiques d'aquests habitatges, la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha explicat que l'any de construcció mitjana és el 2007, excepte una de 1970, una superfície cadastral mitjana de 128,25 metres quadrats.

Respecte als immobles d'un euro, es tracta d'un habitatge a Agost, situada en el nucli urbà, construïda en 2008, de 130 metres quadrats (cadastrals), amb un preu de venda notificat d'un euro i un preu de taxació de 42.497 euros, la qual cosa suposa un estalvi de 42.496 euros.

Quant a l'habitatge d'Algorfa, també situada en el centre urbà, va ser construïda en 2005, té 69 metres quadrats, un preu de venda notificat d'un euro i de taxació de 30.886, amb un estalvi de 30.885 euros.

Una altra dels habitatges adquirits per un preu reduït és a la Platja de Sant Joan a Alacant. Azcárraga ha detallat que aquest immoble és de l'any 2007, té 122 metres quadrats, un preu de venda notificat de 29 euros i de taxació de 212.603 euros, la qual cosa suposa un estalvi de 212.573 euros.

Amb les escriptures es posa fi a tota la tramitació administrativa que la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la direcció general d'Habitatge, va començar a la fi de 2020 amb l'inici del procediment del tanteig i retracte.

Te puede interesar
Lo más visto