Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Desplacen aquest matí el vaixell Nazmiye Ana al moll del Centenari

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil ha començat ja els treballs d'inspecció de la zona

General 22 de junio de 2021 Redacció Redacció
Nazmiye Ana

Aquesta operació s'ha dut a terme després dels treballs previs realitzats durant la setmana passada per a alliberar el vaixell dels llastos que impedien el seu moviment, com les frontisses de les escotilles i les antenes. Els bussos han precisat de llances tèrmiques per al tall d'aquests obstacles i s'han necessitat quatre dies fins a desvincular aquests objectes del vaixell en un operatiu complex atés que es realitzava sota el vaixell.

Per a això, es va disposar a més d'un sensor d'acceleració per a monitorar en tot moment el moviment del vaixell i garantir la seguretat dels equips subaquàtics. Aquest matí també s'ha ampliat la zona de protecció amb barreres anticontaminació.

Una vegada desplaçat el vaixell 150 metres, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil ha començat ja els treballs d'inspecció de la zona amb l'únic objectiu de localitzar el cos de David, l'estibador desaparegut.

Es tracta d'un operatiu complex que ha de realitzar-se minuciosament, atés que també comporta la retirada de la mercaderia que ha quedat en el fons marí després de la bolcada del Nazmiye Ana. Uns treballs que han de ser supervisats en tot moment per la policia judicial.

Simultàniament a l'operatiu de cerca de David i la retirada de la càrrega, es treballa ja en la remoció del vaixell. El Pla de Remoció preveu hissar-lo fins al moll, on serà desballestat. Per a aquest operatiu,s'han preparat ja els repartidors de càrrega en el moll per a distribuir la càrrega generada pel pes del vaixell.

També s'han preparat els punts d'hissat sobre la base d'uns requeriments estructurals molt específics. Es precisaran de dues grues de gelosia de 600 tones cadascuna d'elles i una grua telescòpica de 500 tones. Aquest mateix matí han arribat al moll del Centenari part d'aquestes grues per a iniciar el seu muntatge.

 NazmiyeAna

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter