Música, art i ciència conviuen en l’agenda cultural d’estiu a Castelló

El Planetari, el Pinar del Grau, el Parc Ribalta i el MUCC són els principals escenaris culturals de l’estiu

Cultura 27 de junio de 2021 Redacció Redacció
23062021 Programació estiu cultura Arxiu

Castelló prepara un estiu per gaudir de la cultura des de diferents disciplines i amb propostes per a tots els públics. La música en directe cobra un paper rellevant amb novetats com el festival impulsat per l’àrea de Cultura, Concerts del Pinar. El públic també podrà gaudir de diverses exposicions i conèixer de prop els espais més emblemàtics de la ciutat amb una amplia oferta de visites guiades.

«Aquesta estiu la cultura ix al carrer i omplirà cada racó de la ciutat» ha afirmat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui ha destacat que la programació d’estiu porta activitats per a tots els gustos i, sobretot, multitud d’iniciatives que contribuiran a la recuperació del sector cultural». D’aquesta manera, Ruiz ha explicat que la música, el patrimoni històric i exposicions molt variades seran protagonistes de l’agenda cultural, una agenda que farà del Planetari, el Pinar del Grau, el parc Ribalta i els MUCC punt de retrobament. L’edil ha recordat que l’Ajuntament garantirà el compliment dels protocols sanitaris perquè tot es puga desenvolupar correctament.

Pel que fa a la música en directe, els dissabte de juliol, la Banda Municipal proposa un programa eclèctic de música de cambra, per a tots els públics al Templet del Ribalta. A més, el pròxim dilluns, 28 de juny, la banda oferirà un concert de piano i flauta al Teatre del Raval. A aquesta programació se suma ‘Dilluns al ras’, un cicle que arribarà al Templet del Ribalta el 5 de juliol i farà gaudir el públic totes les setmanes a partir de les 22.00 hores amb concerts de música clàssica.

La novetat de l’estiu és el festival Concerts del Pinar, una aposta de la regidoria de Cultura que portarà a Castelló grups com M-Clan, La Fúmiga, Dorian o Green Valley. Serà del 29 de juliol a l’1 d’agost i les entrades ja es poden comprar a entradascastellon.com.

El Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) també adapta la seua programació a l’estiu i presenta una completa oferta d’activitats, amb visites guiades a la fresca. D’aquesta manera, els itineraris per la Muralla Medieval, del Castelló Republicà i de les Dones Immortals es podran fer durant els mesos de juny, juliol i agost. Per a tots cal reserva previa, segons els horaris que es poden trobar als perfils de xarxes socials del MUCC. El Castell Vell també rebrà el públic els mesos d’estiu i la ruta dels Espais de la Memòria recorrerà escenaris clau de la història recent de la ciutat, el 7 d’agost.

El Planetari recupera l’Escola d’Estiu i suma a la programació una sèrie de tallers per donar a conèixer el Sistema Solar. Encara que les places per a l’escola ja estan cobertes, el Planetallers obriran setmanalment la inscripció. Les sessions s’estendran de l’1 de juliol al 28 d’agost, de dimarts a dissabte, amb 20 places per jornada. El Planetari també acull les exposicions de Morelladón i ‘L’univers al teu abast. Tres dècades d’avançaments en astronomia’, ideals per a gaudir-les en família.

Més exposicions per a l’estiu

Des del 15 de juny, està oberta l’exposició ‘Symphony’, amb la qual col·laboren l’Ajuntament de Castelló i la Fundació La Caixa. La mostra es podrà visitar a la plaça del Sète fins al 21 de juliol. ‘Liminal’, de Marta Negre, estarà exposada a la façana del mercat des del 15 de juliol fins a l’octubre. Fins a l’11 de juliol, també es podrà visitar, al Museu d’Etnologia, ‘Un món de mil dimonis’, a càrrec de l’Associació Cultural Botafocs i la Regidoria de Cultura.

Te puede interesar
Lo más visto