FACSA i Enagás Emprén tanquen un acord d'inversió  apostant per la innovació en el sector del biometà

Trovant Technology va començar la seua col·laboració amb FACSA l'any passat i està desenvolupant una nova tecnologia per a evolucionar de biogàs a biometà 

General 27 de junio de 2021 Redacció Redacció
Visita FACSA Enagás Trovant

FACSA, Enagás Emprén i Trovant Technology anuncien el tancament d'un acord d'inversió per part de les dues primeres en Trovant. L'objectiu és continuar amb el desenvolupament d'una nova tecnologia que millore la viabilitat de la producció de biometà a partir de biogàs provinent d'aigües residuals o residus orgànics.

L'operació ha sigut liderada per FACSA, acompanyada per Enagás Emprén (iniciativa de Corporate Venture Capital de Enagás), que va incorporar a Trovant Technology al seu portfolio de participades en 2020.  D'aquesta manera, la startup nascuda a Valladolid comptarà amb un nou suport de referència en el sector mediambiental i de tractament d'aigües residuals. Durant els pròxims mesos, Trovant continuarà amb el seu desenvolupament tecnològic en forma d'un nou prototip que es provarà en camp en les instal·lacions industrials de FACSA. L'acord arriba després que Trovant Technology rebera finançament en l'última convocatòria NEOTEC de CDTI.

La col·laboració entre Trovant Technology i FACSA va arrancar en 2020 a través d'una prova com a part de la iniciativa Corporate de Llançadora, l'acceleradora d'empreses impulsada per Juan Roig. Després d'aqueixa primera presa de contacte, que va consistir en diverses setmanes de proves d'un primer prototip en la EDAR de Castelló, l'interés de totes les parts s'ha materialitzat ara en aquest acord. 

Per a FACSA, l'operació suposa un pas més en el seu suport als gasos renovables com el biometà i l'hidrogen, utilitzant per a això eines de corporate venturing. Ricardo Saez, director d'Expansió de FACSA, apunta que «aquest acord és fruit de l'interés de FACSA pel desenvolupament de noves tecnologies orientades a l'economia circular. L'aposta per Trovant s'emmarca dins de la línia de suport a startups i emprenedors que desenvolupem amb el suport de Llançadora. En aquest projecte, tenim la fortuna de comptar com a soci amb Enagás, empresa referent en el mercat gasista, l'aportació del qual serà de gran valor per a l'èxit d'aquest». 

Per part seua, Enagás Emprén continua apostant en l'emprenedoria per a la descarbonització. En paraules de Fernando Impuesto Nogueras, director general d'Enagás Emprén: «Els projectes d'economia circular estan molt en el nostre focus. Estem encantats de poder continuar donant suport a un projecte tan prometedor com Trovant i creiem que unir l'experiència i capacitats del seu equip, amb el potencial d'una organització com FACSA en el seu rol com a agent industrial de mercat és una combinació més que prometedora per al futur del projecte».

Trovant Technology s'ha mostrat molt satisfeta amb l'acord segons comenten els co-fundadors: «Ens permetrà fer un pas important en el nostre desenvolupament tecnològic, i ens col·loca molt més prop de la realitat industrial en comptar amb el suport directe d'un líder en el sector del cicle integral de l'aigua com FACSA. 

Te puede interesar
Lo más visto