Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Comunitat Valenciana serà la primera d'Espanya a obrir aquest estiu els balnearis per a les persones majors

Oltra destaca el treball conjunt realitzat per a agilitar el procés i que a l'agost les persones majors tornen a gaudir del programa

General 26 de junio de 2021 Redacció Redacció
Home Villavieja-1
Font: Balnearios.org

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat que a l'agost els balnearis de la Comunitat Valenciana reprendran el programa de Termalime Valencià per a persones majors, després de la seua paralització l'any passat a causa de la pandèmia de la COVID-19, «la qual cosa ens converteix en la primera comunitat autònoma d'Espanya que permet a les persones majors accedir als balnearis» a través de programes socials públics.

La vicepresidenta i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s'han reunit amb representants del sector dels balnearis de la Comunitat Valenciana que participen en el programa per a concretar els detalls del contracte que permetrà oferir aquest estiu el programa a les persones majors que desitgen participar.

La vicepresidenta ha assenyalat que el programa de Termalisme s'emmarca «en un model d'atenció que fomentem des de la Conselleria i que potencia l'autonomia, la prevenció i la promoció d'hàbits de vida saludable que ens allunyen de la dependència«, i ha reiterat que les activitats físiques i les intel·lectuals són fonamentals i imprescindibles per a aconseguir-lo, «per a mantindre'ns bé i tindre un envelliment actiu».

Oltra ha destacat el «treball conjunt» d'Igualtat, Turisme i el sector de balnearis per a fer possible que les persones majors puguen realitzar aquest estiu «eixides en un àmbit segur» com són les estacions termals, que contemplen «no sols activitats terapèutiques sinó també socials, tan necessàries en aquests moments després de l'any de pandèmia per la COVID-19 tan dur per a les nostres persones majors».

Més de 20.000 places

El programa de Termalisme Valencià 2021-2023 contempla una oferta de 20.300 places d'estades en balnearis. Concretament, 9.922 per a enguany i 10.378 places per als anys 2022 i 2023. Per al finançament del programa, la Conselleria té prevista una línia de finançament que ascendeix a un total de 5.106.195 euros.

El programa inclou huit dies amb allotjament en habitació doble, manutenció en règim de pensió completa i tractaments termals adequats a les necessitats de cadascuna de les persones beneficiàries.

Es desenvolupa en cinc balnearis distribuïts en diferents municipis de la Comunitat Valenciana, concretament a la província de Castelló es troben els balnearis de Montanejos, Benassal i la Vilavella, i a la província de València estan inclosos, el de Font Podrida a Requena, i el de Cofrentes.

A més de l'ús terapèutic de les aigües miner-medicinals de les estacions termals, els beneficiaris del programa també poden gaudir d'una sèrie de programes lúdics, d'oci i temps lliure programats perquè l'estada siga més completa.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter