Sanitat està realitzant proves als joves que han tornat del viatge de fi de curs a Mallorca i que han de guardar quarantena

Hi ha 67 persones positives, però es tracta d'una xifra provisional perquè la investigació continua

Sanitat 25 de junio de 2021 Redacció Redacció
la-consejera-de-sanidad-de-la-comunidad-valenciana-ana-barcelo-foto-gva-1
Font: Consalud.es

Els joves que han tornat a la Comunitat Valenciana després de participar en el viatge de fi d'estudis a Mallorca que ha desencadenat un brot de COVID-19 amb afectats en diferents comunitats autònomes són considerats contactes estrets i, seguint les directrius de l'Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de COVID-19, estan sent sotmesos a proves diagnòstiques d'infecció activa i han de guardar quarantena 10 dies. Ara com ara, hi ha 67 persones positives, però es tracta d'una xifra provisional perquè el cas continua obert.

Els equips de Salut Pública valencians continuen investigant el brot i realitzant el seguiment de contactes. L'objectiu últim és elucidar el nombre exacte de contagis i identificar-los, per a això, els/les professionals estan reconstruint les activitats que van realitzar els joves durant el viatge de fi d'estudis a Mallorca que van fer entre el 12 i el 18 de juny. Les perquisicions busquen encapsular el brot i evitar que es dissemine entre els afins dels joves.

Els estudiants van viatjar el passat 12 de juny fins a Mallorca, on van estar fins al dia 18 de juny. Durant el viatge, van conviure amb estudiants d'altres comunitats autònomes, que també han notificat els seus respectius brots al Ministeri de Sanitat, i van dur a terme diferents festes i activitats lúdiques.

Una vegada de tornada, alguns estudiants van mostrar símptomes compatibles amb la COVID-19, moment en què es va detectar el brot en la Comunitat Valenciana. La investigació del cas continua oberta i el nombre de contagis no està tancat. Ara com ara, hi ha 67 persones positives. Els afectats presenten símptomes lleus.

Te puede interesar
Lo más visto