Benicàssim suspendrà el pagament de la taxa de terrasses a hostaleria i comerç durant el 2022

 El ple aprova modificar l'ordenança per a prorrogar la mesura establida enguany

General 26 de junio de 2021 Redacció Redacció
pleno junio 2021

Benicàssim suspendrà, per segon any consecutiu, el cobrament d'aqueixa taxa a les terrasses dels bars, restaurants i cafeteries, així com als comerços que instal·len expositors en via pública. «Una modificació que realitzem un any més amb l'objectiu posat a continuar ajudant al teixit empresarial. En el context actual és important donar suport a polítiques encaminades a disminuir la càrrega fiscal als sectors que són els principals motors econòmics del municipi com el comerç i l'hostaleria», ha indicat el regidor d'Hisenda, Arturo Martí.

El punt ha sigut aprovat amb els vots a favor de la corporació municipal, amb l'abstenció del grup Compromís. L'alcaldessa, Susana Marqués, ha comentat per la seua part que en aquests moments de crisi sanitària, econòmica i social és important impulsar polítiques d'alleujament fiscal i l'exempció d'aquest pagament, un exercici més, va en el sentit d'ajudar a autònoms i Pimes locals.

El ple també ha aprovat una modificació de crèdit de 18.029 euros parell el projecte d'ampliació de nínxols en el cementeri municipal.

Quant a les mocions, dins de les polítiques econòmiques actives municipals, el ple ha aprovat una declaració institucional per a instar el Govern d'Espanya a ampliar la suspensió de les regles fiscals a les entitats locals per als exercicis 2022 i 2023. Com ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués, «som els ajuntaments els qui estem en la primera trinxera finançant les despeses extraordinàries derivades de la situació econòmica provocada per la Covid-19 i volem continuar ajudant als nostres veïns. Per a això, necessitem que es flexibilitzen les regles fiscals per al 2022 i 2023».

Te puede interesar
Lo más visto