Almenara presenta el Pla 2030 per a buscar fons europeus que impulsen i modernitzen la localitat

El document permetrà al consistori estar preparat per a optar a les convocatòries que es realitzen per al període 2021-2027

General 28 de junio de 2021 Redacció Redacció
PLA ALMENARA 2030

L'Ajuntament d'Almenara ha culminat la redacció del seu Pla 2030, un document estratègic que guiarà l'acció municipal en els pròxims anys. Aquest full de ruta estableix i dibuixa el camí que recorrerà el municipi en el septenni 2021-2027, tot amb un enfocament europeu i seguint els marcs normatius actuals que permetran a Almenara optar a fons comunitaris, estatals i autonòmics per a portar avant els seus projectes i actuacions.

Segons ha explicat l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, «amb la redacció d'aquest pla, l'Ajuntament d'Almenara ja compta amb les línies mestres per a poder optar a les convocatòries de fons europeus per al període 2021-2027 que s'obriran en l'últim trimestre de l'any. Així amb aquest Pla Almenara 2030 ja tenim avançat com actuar davant el gran ventall d'oportunitats que s'obrirà pròximament i a les quals intentarem optar en diversos àmbits per a modernitzar el nostre municipi, segons vagen eixint les diverses convocatòries». 

Així, durant els últims mesos, l'equip de govern de l'Ajuntament d'Almenara ha treballat en el disseny d'aquest pla estratègic, el qual també ha comptat amb el seu procés de participació ciutadana per a acollir la màxima representativitat possible i reforçar una mirada transversal del municipi des de la qual fer front a les situacions sobrevingudes del curt termini, com per exemple la generada per la Covid 19, però també al mitjà i llarg termini.

Aquest document està dividit en 5 àrees de treball: Promoció Econòmica en la qual s'engloba l'àrea comercial, econòmica, turística o l'emprenedoria; Transició Ecològica i Gestió Eficient dels Recursos, amb el projecte Life Almenara, l'Agenda Urbana que dissenyarà el futur de la localitat i la mobilitat en aquesta; l'àrea de Qualitat de Vida amb el capítol social, cultural, esportiu, festiu o de voluntariat; i Almenara Futur, amb el desenvolupament per a convertir-se en una Smart City.

Aquest document de caràcter estratègic ha sigut coordinat per l'empresa Crea360, una assessoria valenciana especialitzada en planificació i innovació territorial, així com en fons i finançament europeus.

Te puede interesar
Lo más visto