Ximo Puig anuncia l'avançament al dilluns de la vacunació de la franja d'edat d'entre 30 i 39 anys

El cap del Consell ha realitzat una crida a la prudència, especialment als joves que representen més de la meitat dels contagis registrats

Sanitat 29 de junio de 2021 Redacció Redacció
vacunacion_mujer

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l'avançament de la vacunació de la franja d'edat de 30 a 39 anys, que donarà principi dilluns que ve, i la recomanació de l'ús de la màscara en espais a l'aire lliure, excepte en platges i espais naturals sempre que es puga mantindre la distància de seguretat.

Així ho ha avançat després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual s'ha acordat la pròrroga de les actuals mesures a partir del pròxim dijous, 1 de juliol, i durant dues setmanes, és a dir fins al 15 de juliol, amb la finalitat de consolidar una «obertura prudent i responsable així com segura i eficaç"que propicie una recuperació sòlida en termes econòmics, socials i emocionals».

Durant la seua intervenció, en la qual ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, el president ha assegurat que la vacunació de la gent jove és ara una prioritat, per la qual cosa s'avançarà en 12 dies el procés de vacunació generalitzat d'aquest grup de població, que ja havia començat en zones rurals.

Puig ha destacat que en les últimes 48 hores, el 52% dels contagis detectats són joves de 15 a 29 anys, i encara que molts d'ells són asimptomàtics, actualment hi ha 20 joves menors de 34 anys ingressats i 1 en l'UCI. Així mateix, cal destacar que la incidència acumulada en aquest grup d'edat aconsegueix els 172 casos per 100.000 habitants.

Recomanació de l'ús de màscares a l'aire lliure

Respecte a la recomanació de l'ús de la màscara, el president ha assenyalat que es recomana que la màscara es continue utilitzant a l'aire lliure, excepte en espais naturals i a les platges. En aquest sentit, ha fet una crida a la prudència, i ha instat a prestar especial atenció tant a l'ús de la màscara com a la ventilació d'espais tancats.

Sobre aquest últim aspecte, ha destacat que la conselleria de Sanitat ha elaborat una guia amb indicacions bàsiques per a mantindre ventilats espais interiors, que pot ser consultada en la pàgina web i que serà distribuïda per locals com a comerços, hotels, bars, restaurants, cinemes, teatres o museus.

Obertura de seus festeres

Per la seua part la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que entre les mesures adoptades en la Taula Interdepartamental destaca l'obertura de les seus festeres, com els casals fallers.

Barceló ha assenyalat que a partir de l'1 de juliol, decaurà la restricció de l'activitat i els horaris d'obertura i tancament d'aquests locals, que seran regulats pels ajuntaments. A més, es podrà consumir menjar i beguda seguint les mesures establides per al sector de la restauració, com ara el tancament de barres, l'aforament al 50%, i taules de fins a 10 persones. Per a la resta d'activitats, com a tasques administratives, es manté l'aforament del 75%.

Finalment, la consellera ha fet una crida a la responsabilitat de l'àmbit de les festes, com ara la Magdalena, les Falles, els Moros i Cristians i qualsevol altra festa popular que se celebren en la Comunitat Valenciana.

Immunitat de grup en dos mesos

En el transcurs de l'acte, el cap del Consell s'ha referit a l'avanç a «gran velocitat» del procés de vacunació, que permetrà aconseguir la immunitat de grup en dos mesos. Actualment dos milions i mig de valencianes i valencians ja estan vacunats i que més de 1,6 milions han rebut la pauta completa i estan immunitzats, la qual cosa suposa haver duplicat la xifra de vacunats en l'últim mes.

Així mateix, ha reiterat que l'eixida de la crisi depén de la «prudència i la responsabilitat de cadascun» i que la persistència de la COVID-19 continua sent una amenaça sanitària, social i econòmica per a la Comunitat Valenciana. «La pandèmia no ha acabat i ningú pot confiar-se perquè seria irresponsable, insensat i egoista», ha assegurat.

Te puede interesar
Lo más visto