Villa Elisa es prepara per a acollir el retorn de Ripollés a la província

L'exposició ‘Materia y volumen’ s'inaugura demà dia 2 

Cultura 01 de julio de 2021 Redacció Redacció
montaje expo Ripollés

La sala d'exposicions de Villa Elisa de Benicàssim, torna a viure aquesta setmana el ritme frenètic del muntatge d'un nou projecte artístic amb un protagonista d'excepció. L'artista castellonenc de trajectòria internacional, Juan Ripollés, ha triat aquest espai emblemàtic de la cultura per a la presentació mundial de la seua última creació: els gravats matèrics amb volum. Divendres que ve 2 de juliol s'inaugura la mostra ‘Materia y volumen. El universo plástico de Ripollés’ amb la presència confirmada de l'artista que no vol perdre's aquest moment. 

I és que la present exposició suposa la volta al circuit artístic de l'art castellonenc de Ripollés. Caldria remuntar-se fins a la dècada dels 80, concretament a 1982, per a recordar l'última vegada que el públic de la província va contemplar en una sala d'exposicions les pintures d'aquest carismàtic artista. Quasi 40 anys després tornarem a veure pintura, a més d'un important corpus de gravat i escultura, a la sala d'exposicions de Villa Elisa, a Benicàssim, una localitat on mai ha exposat aquest creador. 

Com ha comentat el regidor de Cultura, Javier Alonso, «amb l'exposició de Ripollés afermem la nostra aposta per convertir la sala d'exposicions del palauet municipal en un referent cultural no sols per a Benicàssim, sinó per a tota la província».

L'espectador podrà contemplar tot un recorregut per l'obra gràfica de Ripollés des dels anys 80 fins a les seues peces més recents on protagonitza una volta de rosca a l'obra seriada. Gravats de punta seca, gravats al fum amb planxa de coure sobre paper, aiguaforts, aiguatinta, matèric (amb pedres, metalls, arenes, encenalls d'alumini, coure, acer inoxidable…) i, la seua gran novetat, el gravat matèric amb volum. París i, en concret la Fira de Saga, va presenciar a la fi dels 80 la presentació del gravat matèric que ara evoluciona fins al gravat matèric amb volum. 

Com ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués, «estem molt contents perquè Benicàssim haja sigut el lloc triat per a la presentació mundial d'aquest llegat que ha convertit al seu autor en un dels artistes més internacionals del panorama provincial». 

En el capítol de l'escultura, peces de fibra de vidre, vidre de murano i bronze formen un corpus de personatges que els assistents podran veure tant dins com fora de la sala. Colors i formes de l'univers de Ripollés en estat pur. Per a tal ocasió s'ha editat un xicotet catàleg que recull tota l'obra present en l'exposició. 

L'exposició ‘Materia y volumen. El universo plástico de Ripollés’ podrà visitar-se fins al pròxim 29 d'agost en horari de dimarts a diumenge de 18.00 a 21.00 hores. A més s'han previst visites guiades (amb reserva prèvia en el mateix edifici de Villa Elisa) i per a grups reduïts els dies 8 de juliol (21.00 hores), 30 de juliol (17.00 hores), 5 d'agost (21.00 hores) i 12 d'agost (17.00 hores) a càrrec de la comissaria de l'exposició -al costat de Maribel García- Patricia Mir. 

Te puede interesar
Lo más visto