Onda rebutja el macroabocador i incineradora d'animals morts 

Aguilella: «No podem recolzar un projecte que hipotecarà el futur de la nostra ciutat durant les pròximes dècades»

General 01 de julio de 2021 Redacció Redacció
image
Font: Cronicaondense.wordpress.com

El Consell de Reciplasa ha aprovat hui, amb el vot en contra de l'Ajuntament d'Onda, la modificació del projecte de gestió de la zona C2 que manté la construcció del macroabocador i incineradora d'animals morts a Onda. Aquesta nova proposta d'inversions de l'entitat gestora dels residus de la zona de la Plana, que suposa un cost extra per als ajuntaments de 10 milions d'euros, continua contemplant les dues instal·lacions en el terme municipal d'Onda i no presenta un estudi alternatiu a la ubicació del macroabocador tal com reclama el consistori ondense i en compliment de la Llei.

El representant municipal, Salvador Aguilella, ha argumentat que «Reciplasa ens ha presentat hui tan sols un resum del nou projecte i no hem tingut accés a tota la documentació. No han escoltat el poble ondense i segueixen avant amb el macroabocador i incineradora sense estudiar alternatives. Des d'Onda no podem recolzar un projecte que hipotecarà el futur de la nostra ciutat durant les pròximes dècades».

«Estem a favor que modernitzen la planta de tractament per a acostar-la als estàndards europeus de sostenibilitat i evitar problemes com els reiterats incendis que patim i respirem tots els ondenses, però Onda diu ja n'hi ha prou a 20 anys de fem enterrat en el nostre sòl. Nosaltres ja hem complit la nostra part de solidaritat amb la província, és el torn d'un altre municipi», ha afegit l'edil. 

Te puede interesar
Lo más visto