Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Es premia a Benicàssim per la seua labor en l'educació ambiental

L'Ajuntament rep el guardó en els III Premis Educació Ambiental en Ruta (EAR)

General 01 de julio de 2021 Redacció Redacció
Premios EAR

El compromís de Benicàssim pel foment d'una educació ambiental de qualitat, així com la conservació de l'entorn i aconseguir un desenvolupament sostenible d'aquest, ha sigut reconegut pel Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana.

L'Ajuntament de Benicàssim ha sigut l'entitat local guardonada en els III Premis Educació Ambiental en Ruta (EAR) en un acte que va tindre lloc ahir a València. La regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, va rebre el guardó de mans de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà. «Estem molt satisfets de rebre aquest premi que arriba després de poc més d'un any des que ens adherim a l'Educació Ambiental en Ruta, perquè des del minut zero vam comprendre que, per a fer front als principals problemes del segle, l'educació i la sensibilització en matèria de sostenibilitat eren la clau per a generar consciència, coneixement i acció en la ciutadania», ha indicat Cristina Fernández.

L'elaboració del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES), la posada en marxa del primer Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental, campanyes de sensibilització per a la protecció dels ecosistemes de platges i muntanyes, una campanya participativa per a joves de centres educatius sobre com buscar solucions locals per a cada Objectiu de Desenvolupament Sostenible o un Pla de Reducció d'Emissions després del càlcul de petjada de carboni en el municipi són alguns dels projectes impulsats pel consistori i que ara posa en valor la EAR amb aquest guardó. 

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que impulsar accions d'educació ambiental i contribuir al desafiament de lluitar contra el canvi climàtic, és un dels reptes marcats per aquesta corporació municipal. «A Benicàssim no volem ser espectadors, volem formar part del canvi treballant per a superar amb nota, els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per Europa per a l'any 2030».

Dins d'aqueix pla d'acció, l'Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental continua aquest cap de setmana amb la seua programació i el farà amb Biocàssim, una campanya de sensibilització ambiental per a públic juvenil i familiar on mitjançant activitats lúdic-didàctiques, actuacions musicals, exposicions, obres de teatre i performance divertides es pretén conscienciar als i les assistents en matèria de reciclatge, acció pel clima i preservació de la biodiversitat. A més, l'ús de noves tecnologies, d'apps gammificadas o un espai per a scape room acostaran els continguts didàctics a la realitat juvenil. Es tracta de sis jornades repartides entre els mesos de juliol, agost i setembre amb tres blocs i temàtiques diferents: Reciclatge, Biodiversitat i canvi climàtic que tindran lloc en dissabte de 10 h a 14 h. La primera cita és aquest dissabte 3 de juliol.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter