Castelló incorpora a les 114 persones en situació de desocupació al programa Jornals de Vila

Puerta destaca que aquesta edició del pla d'ocupació municipal compta amb un 60% de dones, les més afectades per l'atur de llarga duració

General 01 de julio de 2021 Redacció Redacció
01-07-21 Puerta Jornals de vila

L'Ajuntament de Castelló incorpora des d'aquest dijous a les 114 persones contractades dins del programa municipal d'ocupació Jornals de Vila, creat per a afavorir la inserció laboral de persones que es trobaven en situació de desocupació de llarga duració i en situació de vulnerabilitat social. La regidora d'Ocupació, Patrícia Puerta, ha donat la benvinguda a totes les persones que desenvoluparan actuacions i activitats d'utilitat pública durant els pròxims sis mesos.

En total, l'ajuntament destina dos milions d'euros per al desenvolupament d'aquest programa d'ocupació i inserció laboral.En aquesta sisena edició del programa s'han contractat, després d'un procés de baremació i selecció, a 114 persones de fins a 23 perfils diferents, 68 dones i 46 homes. 

Els perfils incorporats són: 2 oficials de lampisteria, 4 oficials d'electricitat, 3 oficials de fusteria de fusta, 3 oficials de jardineria, 5 oficials d'obra de paleta, 6 oficials de pintura, 1 oficial de neteja, 2 oficials de fusteria metàl·lica, 4 peons d'obra de paleta, 2 peons de pintura, 4 peons de neteja, 2 peons de fusteria metàl·lica, 2 orientadors/as laborals, 1 educador/a social, 4 treballadors/as socials, 1 coordinador/a, 2 tècnics/as d'integració social, 1 tècnic/a en màrqueting i publicitat, 1 tècnic/a en animació sociocultural, 4 tècnics/as en informàtica, 29 ordenances/zeladors, 2 arquitectes/as tècnics/as i 29 auxiliars administratius/as.

Puerta ha destacat que en aquesta sisena edició el 60% de les contractades són dones i ha recordat que la crisi derivada de la pandèmia sanitària ha aguditzat el problema d'inserció laboral entre les dones. «Més del 60% de la desocupació el pateixen elles que, a més, pateixen en major mesura l'atur de llarga duració», ha indicat. De fet, les últimes dades recollides per l'Agència de Desenvolupament Local (ADL-Castelló Crea) constaten que la desocupació de llarga duració afecta 28 punts més a les dones que als homes.

Te puede interesar
Lo más visto