Ximo Puig rep el guardó a l'Administració Sanitària en reconeixement a la gestió realitzada enfront de la pandèmia

El president de la Generalitat ha rebut el premi atorgat per Redacció Mèdica de mans de la ministra de Sanitat, Carolina Darias

Sanitat02 de julio de 2021RedaccióRedacció
210211_rdp_interdepartamental_1

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut de mans de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, el premi a l'Administració Sanitària, atorgat pel diari Redacció Mèdica, que reconeix la gestió realitzada per a fer front a la pandèmia.

Durant la seua intervenció en l'acte, celebrat a Madrid, el president ha agraït el reconeixement assegurant rebre'l en nom del poble valencià, perquè el seu «esforç, convicció i maduresa» han permés arribar a l'estiu amb els hospitals a l'1% d'ocupació COVID-19 i la població més vulnerable protegida.

Així mateix, ha destacat el sacrifici i dedicació de cada treballador de la sanitat, als qui s'ha referit com a «peça clau i inoblidable» en la superació de la pandèmia, i ha elogiat la labor realitzada per la consellera Ana Barceló al capdavant de la gestió sanitària.

En el transcurs de l'acte, Ximo Puig ha instat a mantindre la prudència i a evitar relaxar-se perquè «el virus continua present», i ha advocat per suspendre temporalment les patents per a accelerar la vacunació global, tal com va reclamar davant Europa el mes d'abril passat.

Pilars de l'estratègia

El cap del Consell ha destacat la innovació, la col·laboració públic-privada i el compromís amb el públic com els tres pilars sobre els quals s'ha dissenyat la resposta a la pandèmia en la Comunitat Valenciana.

En concret, Puig ha explicat que s'han posat en marxa iniciatives innovadores com l'aplicació d'un sistema pioner per a rastrejar el virus en aigües residuals, o el monitoratge de la mobilitat a través de l'anàlisi de dades i la Intel·ligència Artificial.

De la mateixa manera, ha agraït la col·laboració de l'empresariat de la Comuniat Valenciana, tant del teixit productiu com del sector logístic, que des del primer dia van adaptar la seua producció a les necessitats generades per la pandèmia, com la fabricació de màscares o respiradors, i van contribuir a l'arribada de material des d'altres parts del món.

Respecte del compromís amb el públic ha apostat per convertir la Ciència i la Innovació en el cinqué pilar de l'Estat del benestar, després de la Sanitat, l'Educació, les Pensions i la Dependència, «perquè la ciència salva vides, i el seu finançament ha d'estar garantida», ha manifestat.

Despesa sanitària i concòrdia social

D'altra banda, ha defensat la necessitat de «superar els debats ideològics que van portar retallades», com ha realitzat la Comunitat Valenciana, on la despesa sanitària ha convergit amb la mitjana espanyola, malgrat l'infrafinançament.

El president ha destacat que el pressupost en Sanitat s'ha incrementat un 37% des de 2015, s'ha reforçat l'atenció sanitària i la llista d'espera quirúrgica torna a les xifres prèvies a la crisi. A més, s'ha creat un comissionat per a la Salut Mental, s'executarà un Pla d'Infraestructures sanitàries amb 658 milions fins a 2023, per a reforçar la qualitat assistencial i millorar les condicions dels professionals.

Finalment, ha animat a seguir pel camí de la «concòrdia social» que ha unit a tota la societat espanyola enfront de la causa comuna de la lluita contra la pandèmia, i ha defensat el «patriotisme cívic caracteritzat per la responsabilitat d'una societat madura que assumeix les seues obligacions; la solidaritat amb qui pot emmalaltir o perdre la vida, i la fraternitat de qui no és indiferent amb les dificultats alienes», ha conclòs.

Te puede interesar
Lo más visto