El PSPV-PSOE de Segorbe demana que s'integre a la Policia Local en el sistema VioGen per a la prevenció de violència masclista

Els socialistes expliquen que l'alcaldessa va decidir, unilateralment, ser un dels pocs municipis d'Espanya a abandonar aquest servei

Política 03 de julio de 2021 Redacció Redacció
CANDIDATURA-PSOE-SEGORBE

El Grup Municipal Socialista de Segorbe ha anunciat que sol·licitarà al ple municipal que l’alcaldessa del Partit Popular, Mari Carmen Climent, reintegre a la Policia Local en el sistema VioGen de prevenció de la violència masclista.

Els socialistes expliquen que a la fi de l'any 2019 s'anunciava la signatura del conveni amb el Ministeri de l'Interior per a la integració de Segorbe en aquest sistema per a millorar l'eficàcia en la protecció de les víctimes de violència de gènere. «Però, no més de set mesos després, l'alcaldessa, de manera unilateral, va convertir a Segorbe en un dels pocs municipis d'Espanya a eixir-se del sistema, acusant falsament als agents de no voler realitzar el servei».

Des del PSPV-PSOE asseguren: «Presentarem una proposta al ple perquè considerem que és inacceptable que es tornen a posar traves al treball dels agents del cos municipal de seguretat. Pensem que és un tema bastant important per a comptar amb el major nombre d'eines possible per a erradicar-lo. No podem permetre'ns el luxe d'abandonar el programa VioGen en un moment tan delicat i en el qual estem veient cada dia casos de la violència masclista».

El Grup Municipal Socialista argumenta que l'alcaldessa manté un conflicte continu amb la Policia Local de Segorbe i aquest és un punt més. «Enfront d'aqueixa falta de responsabilitat, nosaltres defensem el model socialista per damunt de tot: uns serveis públics de qualitat, dotats amb el personal suficient, amb salaris dignes i jornades raonables perquè els nostres servidors públics se senten respectats i reconeguts».

Te puede interesar
Lo más visto