Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Transició Ecològica s'interessa per un nou sistema per a reduir els envasos d'un sol ús en l'aigua embotellada

Els concerts d'estiu de la ciutat de València acullen les proves d'aquesta iniciativa pilot

General 04 de julio de 2021 Redacció Redacció
plastico
Font: Ecologismos.com

La Conselleria de Transició Ecològica participa en l'acte de presentació d'un nou sistema de reducció i reutilització d'envasos de plàstic d'un sol ús- en esdeveniments i en el sector de la restauració-, que representa un avanç en els objectius de reducció, reutilització i recuperació dels residus en línia amb els principis de l'Economia Circular.

La consellera, Mireia Mollà, assisteix al costat del vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, a la presentació d'aquest projecte de Mahou San Miguel que es provarà de forma pilot en els concerts de juliol i agost de la ciutat de València.

El director general de la Unitat de Negoci d'Aigües de Mahou San Miguel, Jesús Núñez, acompanyat per la directora de Relacions Insitucionales i Sostenibilitat, Beatriz Herrera, ha explicat que el sistema consisteix en un dispensador sostenible d'aigua Solán de Cabres en envasos de 30 litres, similar al de la cervesa en barril, que substituirà les tradicionals botelles de plàstic d'un sol ús per envasos reutilitzables o compostables.

El nou model pretén donar servei en esdeveniments i estendre's al canal de Horeca (hostaleria, restauració i cafeteries) com a mètode de reducció d'envasos de plàstic d'un sol ús, en el consum d'aigua mineral envasada.

Mollà ha valorat la innovació i la consciència empresarial que està portant al sector privat a explorar noves fórmules de gestió sostenible dels residus. «Confiem que uns altres prenguen nota d'aquesta mena d'innovacions i aposten clarament per la reducció i la reutilització d'envasos en tot allò possible, sense excuses», ha subratllat.

La nova fórmula, a més, sorteja l'impost estatal als envasos d'un sol ús a través d'una solució alternativa alineada amb la jerarquia de gestió de residus, que prioritza la reducció i la reutilització.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter