Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Consell renova l'encàrrec de gestió per a l'extinció d'incendis forestals amb el Consorci de Bombers de Castelló

La Generalitat destina un milió d'euros al Consorci per a gestionar els mitjans d'extinció del Servei de Bombers Forestals en 2021

General 03 de julio de 2021 Redacció Redacció
diadelamujer-3-740x320
Font: Consorciobomberoscastellon.es

El Consell ha aprovat la pròrroga del conveni de col·laboració entre l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i el Consorci de Bombers de Castelló relatiu al Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament a la província de Castelló.

L'encàrrec al Consorci comprén la gestió i direcció operativa dels mitjans del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, amb un pressupost d'1.000.000 euros per a 2021.

En virtut de l'acord, les activitats de gestió tindran un caràcter merament material i tècnic. Per a realitzar aquestes funcions, el Consorci disposarà del seu propi personal operatiu, de tècnics forestals i de coordinadors forestals per a la direcció de les labors d'extinció d'incendis, a més de programar i supervisar les activitats diàries dels mitjans del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat a les comarques de Castelló.

També disposarà dels coordinadors forestals necessaris per a la gestió i supervisió del servei. Cadascun tindrà assignades, de manera permanent, un nombre d'Unitats de Bombers Forestals anuals i de reforç.

Per part seua, els tècnics forestals s'encarregaran de la planificació, organització i supervisió de les activitats diàries d'entrenament, pràctiques de maneig i manteniment dels equips, eines mecàniques i manuals i equips de comunicacions, que realitzen les unitats al seu càrrec.

A més, hauran de tutelar les pràctiques especialitzades que realitzen les unitats al seu càrrec i dirigir les actuacions que se'ls encarreguen amb motiu de situacions d'emergència.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter