Els hotels del litoral de la Comunitat parteixen amb una previsió del 57,2% per al mes de juliol

Colomer assenyala que la COVID-19 ha retardat molt l'elecció del viatge dels turistes, per la qual cosa l'ocupació per a aquest estiu depén de les reserves d'última hora

General 06 de julio de 2021 Redacció Redacció
hotel-presidente-benidorm
Font: Hotelesbenidorm.com

La previsió d'ocupació mitjana per als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana en aquest mes de juliol parteix d'un 57,2%, un 26,8% més que en 2020. Així es desprén de l'Enquesta d'Ocupació en Temporada d'Estiu realitzada per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d'establiments de la Comunitat.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que la COVID-19 ha retardat molt l'elecció de la destinació del viatge dels turistes, «per la qual cosa l'ocupació final que aconseguim aquest estiu depén de les reserves d'última hora».

Colomer ha explicat que les previsions mostren que hi ha cert dinamisme, «i encara que no hem de comparar amb les xifres del 2019, any prepandèmia, sí que serà un estiu raonablement més dinàmic que el del 2020, encara que és difícil realitzar pronòstics, perquè la demanda ha canviat i ara les reserves d'última hora cada vegada són més freqüents».

A més, ha recordat que ahir va començar a utilitzar-se el Certificat COVID Digital de la UE, «i esperem que amb aquest certificat s'incrementen les arribades de turistes estrangers a la Comunitat Valenciana».

En aquest sentit, ha apuntat que «la posada en marxa d'aquest certificat digital verd ens permet ser optimistes en la recuperació d'una franja important del mercat internacional, sense el qual és molt difícil entendre el nostre model turístic».

Colomer ha incidit en què «el 2021 serà un estiu de transició, de dinamisme i d'una certa recuperació, però també de molta responsabilitat i prudència» i ha recalcat que «el sector ha fet un esforç enorme per a generar confiança, per la qual cosa pensem que el turisme prudent i responsable és ara més que mai part de la resposta en la remuntada emocional que com a societat necessitem».

Previsió d'ocupació per al mes de juliol

Segons els resultats de l'enquesta realitzada per Turisme Comunitat Valenciana, les previsions per a tot el litoral de la Comunitat s'estimen en un 57,2% d'ocupació, un 26,8% més que en 2020.

Així, les dades del sondeig mostren que els hotels del litoral de Castelló preveuen aconseguir el 51% d'ocupació, un 22,1% més que l'aconseguit l'any passat. Per part seua, el litoral de València preveu ocupar el 59,6% de les seues places hoteleres, un 36,5% més que al juliol de 2020. Els hotels del litoral d'Alacant (sense incloure Benidorm) esperen ocupar durant aquest mes de juliol el 61,3% de les seues places, un 33,5% més que en 2020. Per part seua, la ciutat de Benidorm preveu una ocupació per a aquest mes del 60% (20% més que al juliol de 2020) i la ciutat de València parteix d'unes previsions superiors al 52%, un 34,4% més que l'any passat.

A més, l'enquesta mostra que els hotels de l'interior de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació superior al 47% el mes de juliol, un 25,3% mes que en 2020.

Per províncies, l'interior de Castelló parteix amb unes previsions del 54,6%, un 29% més que al juliol de l'any passat. L'interior de la província de València quanta hui dia amb un 34,5% de reserves, un 14,6 més que en 2020 i la província d'Alacant preveu una ocupació del 39,3%, un 27,2% més que l'any passat.

Avanç d'ocupació del mes de juny

D'altra banda, l'Enquesta d'Ocupació de Temporada Estival 2021 realitzada per Turisme proporciona l'avanç dels resultats d'ocupació del mes de mes de juny.

En concret, s'estima per al conjunt d'hotels del litoral de la Comunitat Valenciana una ocupació mitjana pròxima al 52%, sobre els hotels oberts.

Respecte als hotels oberts el mes de juny, cal assenyalar que a la província d'Alacant (sense Benidorm), el mes de juny, hi ha un 71,23% de places oberta i un 56,48% a Castelló, mentre que València les places obertes al juny han sigut del 84,76%. Hosbec estima en l'última setmana de juny que l'oferta d'hotels oberta a Benidorm és del 60,20%.

Per zones turístiques, el mes de juny l'ocupació mitjana estimada per al litoral de Castelló hauria aconseguit un 34,6%. Per a la ciutat de València es preveu ocupació del 59,3%, mentre que per al litoral de la província s'estima un 51,5%. La previsió d'ocupació dels hotels de litoral de la província d'Alacant, sense incloure Benidorm, del passat mes de juny, s'estima en un 57,4%, mentre que la ciutat de Benidorm, hauria obtingut un 50% d'ocupació el mes passat.

Respecte a l'ocupació en hotels d'interior, l'enquesta realitzada estima per al mes de juny un 42,2% per al total de la Comunitat Valenciana. Per províncies, a l'interior de Castelló el grau d'ocupació se situa en el 41,3%, a l'interior de la província de València l'ocupació estimada és del 30%, mentre que el grau d'ocupació mitjana hotelera de l'interior d'Alacant s'estima en un 46%.

Te puede interesar
Lo más visto