Castelló tramita ajudes al lloguer per a famílies vulnerables que financen fins al 40% del contracte de 2021

La Regidoria ajuda a la Conselleria en la tramitació de la subvenció i recorda que el termini per sol·licitar-la finalitza el 8 de juliol

General 06 de julio de 2021 Redacció Redacció
María Jesús Garrido (5)

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló col·labora amb la Generalitat Valenciana en la tramitació de les ajudes al lloguer per a famílies vulnerables que financen fins al 40% de la renda del lloguer de 2021. Subvencionen rebuts de l'1 de gener al 31 de desembre d'enguany.

La convocatòria de la Conselleria d’Habitatge està formada per dues línies de suport; d'una banda, ha pressupostat 15 milions per a costejar el lloguer de famílies amb problemes econòmics, i una segona de 6 milions per a joves de menys de 35 anys. En el primer cas costeja fins al 40% del lloguer ascendint al 50% si els residents de l'habitatge tenen més de 65 anys, i en el segon fins al 40%.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 8 de juliol. L'any passat, aquestes ajudes van beneficiar a 914 famílies en situació de vulnerabilitat de la ciutat i a 260 a inquilins menors de 35 anys, amb una inversió de 2 milions d'euros,

«Des de l'Ajuntament hem reforçat enguany amb personal l'Oficina Municipal d'Habitatge per a ajudar a la Conselleria en la tramitació de les ajudes. Les Administracions hem de posar tots els esforços per a garantir l'accés a l'habitatge», subratlla la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

La tramitació de les ajudes es realitza exclusivament per mitjans telemàtics amb certificat digital o sistema de clau permanent seguint les instruccions en la pàgina web de la Vicepresidència Segona, Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica (habitatge.gva.es). No obstant això, les persones interessades poden demanar cita prèvia per a assessorar-se bé en l'Oficina Municipal d'Habitatge situat al Palau de la Festa, en la direcció territorial de la Conselleria (PROP).

Per a sol·licitar les ajudes, l'habitatge llogat haurà de ser la residència habitual i permanent de la persona arrendatària, i els seus ingressos han de ser iguals o inferiors a tres vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM).

El límit serà de quatre vegades el IPREM en el cas de família nombrosa o de persones amb discapacitat, i de cinc vegades en el cas de família nombrosa de categoria especial. Enguany ha augmentat el límit de renda que pot ser subvencionables: 770 euros a València i 680 a Castelló i Alacant.

Te puede interesar
Lo más visto