La Diputació reunix referents de l'emprenedoria amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
La Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) formaran en competències digitals a unes 900 persones de municipis en risc de despoblament, amb la finalitat de reduir la bretxa digital.
La Conselleria d'Innovació, a través de la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital, signarà en breu un conveni amb la FVMP per a posar en marxa aquestes accions, tant presencials com 'en línia', que s'enquadren dins del programa de Ciutadania Digital, posat en marxa per la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital.
La directora general de Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, ha explicat que aquest programa centrarà enguany els seus esforços a portar formació en competències digitals a municipis en risc de despoblació i a persones amb discapacitat, en entendre que són espais i persones especialment afectats per la bretxa digital.
En aquest sentit, Muñoz ha indicat que les activitats que comencen són fruit d'un conveni que signa la Conselleria amb la FVMP i que són accions formatives dirigides a persones de diferents perfils, que residisquen en municipis en risc de despoblació i que manquen de competències digitals que els permeten la seua inclusió digital.
Per part seua, la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, destaca: «Des d'Avant lluitem per a combatre el despoblament, però per a poc ens servirà si les persones que viuen en els territoris menys poblats no tenen formació en noves tecnologies, per això la posada en marxa d'aquests cursos».
Així, ha apuntat que en l'últim any «hem vist la importància de les videoconferències, les consultes en els centres de salut, la petició de cites prèvies i altres gestions, per la qual cosa és molt important que formem als nostres majors perquè ells no han tingut formació en les noves tecnologies per això la posada en marxa d'aquests cursos. Sense cap dubte els ciutadans del segle XXI seran digitals».
Cursos
Unes 900 persones podran beneficiar-se dels cursos, destinades a persones amb competències digitals baixes, bàsiques o sense competències. En total, es faran unes 100 accions formatives entre presencials i en línia, encara que si les circumstàncies ho permeten es prioritzaran les formacions presencials, aplicant les màximes condicions de seguretat sanitària.
Els cursos presencials s'impartiran en grups xicotets, per a poder assegurar el suport a l'alumnat, i es duran a terme en les tres províncies.
Quant a la temàtica, les accions formatives se centren en alfabetització digital, comunicació electrònica amb l'administració, xarxes socials i un altre enfocat a l'aplicació de les xarxes per al negoci.
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'Ajuntament renova el paviment de diverses vies clau de la ciutat i els seus voltants, amb l'objectiu de facilitar el trànsit i millorar la seguretat viària.
El nou sistema de compra en línia permet als veïns adquirir productes del Mercat Central i Sant Antoni i arreplegar-los en taquilles distribuïdes per tota la ciutat.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança