L'aeroport de Castelló tramita la instal·lació d'un centre de desenvolupament de motors per al sector aeroespacial

Arcadi España destaca que el projecte «encaixa amb l'aposta per la innovació, la sostenibilitat i la generació d'un pol aeroespacial»

General 07 de julio de 2021 Redacció Redacció
Aeropuerto-de-Castellón-051120
Font: Actualidadaeroespacial.com

La societat pública Aerocas ha acordat tramitar la sol·licitud presentada per l'empresa valenciana Arkadia Space per a instal·lar la seua seu en l'aeroport de Castelló i dur a terme les activitats de disseny, desenvolupament, assaig i validació de xicotets motors per al sector aeroespacial de manera sostenible a través de la utilització de combustibles verds.

El consell d'administració d'Aerocas ha aprovat l'acceptació i publicació de la sol·licitud presentada per Arkadia Space per a l'ocupació de diversos espais on situar les seues oficines centrals i instal·lar un recinte d'assajos i un centre de control.

Les normes d'Aerocas estableixen que, quan es reben propostes d'aquest tipus, una vegada analitzades i acceptades, se sotmeten a informació pública. Aerocas ha donat tràmit a la sol·licitud després de constatar que l'activitat prevista per l'empresa és conforme al pla director de l'aeroport. Per a arribar a materialitzar-se, el projecte haurà d'obtindre els permisos preceptius davant les administracions competents.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha manifestat la seua satisfacció amb la tramitació d'aquest projecte, «que encaixa a la perfecció amb l'estratègia de diversificació de l'activitat de l'aeroport, així com amb l'objectiu de generar un pol empresarial vinculat als sectors aeronàutic i aeroespacial».

«A més, en aquest cas, es tracta d'una 'startup' valenciana, integrada per joves altament qualificats, amb el que també contribuïm a retindre el talent i a fomentar el desenvolupament d'iniciatives innovadores i sostenibles», ha afegit el conseller.

Arkadia Space, fundada al desembre de 2020 per quatre enginyers amb trajectòries en el sector aeroespacial, es dedica al desenvolupament de xicotets motors, de molt baixa potència i grandària, destinats a vehicles espacials, com ara satèl·lits o plataformes de retirada de fem espacial. Les activitats previstes en l'aeroport de Castelló són les de disseny, desenvolupament, assaig i validació d'aquests motors.

L'objectiu de l'empresa és proveir al mercat aeroespacial de motors de propulsió basats en combustibles verds, amb temps àgils de desenvolupament i a un cost molt competitiu.

Te puede interesar
Lo más visto