Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'aeroport de Castelló tramita la instal·lació d'un centre de desenvolupament de motors per al sector aeroespacial

Arcadi España destaca que el projecte «encaixa amb l'aposta per la innovació, la sostenibilitat i la generació d'un pol aeroespacial»

General 07 de julio de 2021 Redacció Redacció
Aeropuerto-de-Castellón-051120
Font: Actualidadaeroespacial.com

La societat pública Aerocas ha acordat tramitar la sol·licitud presentada per l'empresa valenciana Arkadia Space per a instal·lar la seua seu en l'aeroport de Castelló i dur a terme les activitats de disseny, desenvolupament, assaig i validació de xicotets motors per al sector aeroespacial de manera sostenible a través de la utilització de combustibles verds.

El consell d'administració d'Aerocas ha aprovat l'acceptació i publicació de la sol·licitud presentada per Arkadia Space per a l'ocupació de diversos espais on situar les seues oficines centrals i instal·lar un recinte d'assajos i un centre de control.

Les normes d'Aerocas estableixen que, quan es reben propostes d'aquest tipus, una vegada analitzades i acceptades, se sotmeten a informació pública. Aerocas ha donat tràmit a la sol·licitud després de constatar que l'activitat prevista per l'empresa és conforme al pla director de l'aeroport. Per a arribar a materialitzar-se, el projecte haurà d'obtindre els permisos preceptius davant les administracions competents.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha manifestat la seua satisfacció amb la tramitació d'aquest projecte, «que encaixa a la perfecció amb l'estratègia de diversificació de l'activitat de l'aeroport, així com amb l'objectiu de generar un pol empresarial vinculat als sectors aeronàutic i aeroespacial».

«A més, en aquest cas, es tracta d'una 'startup' valenciana, integrada per joves altament qualificats, amb el que també contribuïm a retindre el talent i a fomentar el desenvolupament d'iniciatives innovadores i sostenibles», ha afegit el conseller.

Arkadia Space, fundada al desembre de 2020 per quatre enginyers amb trajectòries en el sector aeroespacial, es dedica al desenvolupament de xicotets motors, de molt baixa potència i grandària, destinats a vehicles espacials, com ara satèl·lits o plataformes de retirada de fem espacial. Les activitats previstes en l'aeroport de Castelló són les de disseny, desenvolupament, assaig i validació d'aquests motors.

L'objectiu de l'empresa és proveir al mercat aeroespacial de motors de propulsió basats en combustibles verds, amb temps àgils de desenvolupament i a un cost molt competitiu.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter