[VÍDEO] L'empresa encarregada del vaixell Nazmiye Ana l'ha hissat, transladat i depositat en terra

L'operativa per a l'hissat del derelicte, de 780 tones, ha estat composta per 25 persones

General 07 de julio de 2021 Redacció Redacció

L'empresa encarregada de la remoció del vaixell Nazmiye Ana que es va afonar el passat 28 de maig en el moll del Centenari del port de Castelló ha conclòs amb èxit l'operació d'hissat, translació i depòsit del vaixell en terra.

L'operació per a la remoció del vaixell ha donat principi a les 8 del matí, moment en el qual el port de Castelló ha tancat el trànsit marítim per a garantir la seguretat de l'operativa. El trànsit s'ha restablit al voltant de les 12 del migdia, una vegada el vaixell ha superat la zona d'aigua.

L'operativa per a l'hissat del derelicte, de 780 tones, ha estat composta per 25 persones, una grua telescòpica de 500 tones connectada al vaixell, i dues grues posicionades en el moll de 460 tones cadascuna d'elles capaces d'alçar en conjunt un pes total de 1.200 tones.

 El desenvolupament de l'operatiu ha comportat uns treballs previs, com ara un estudi geològic-geotècnic per a estimar la capacitat portant del terreny sota el moll i la repartició de càrrega mitjançant dues carreteres d'arena compactada i fusta per a distribuir el pes generat pel vaixell i les grues.

Per a l'hissat del vaixell s'han disposat els punts especials que s'han soldat als costats del vaixell per a permetre l'alçament mitjançant eslingues connectades a aqueixos punts. Una vegada hissat el vaixell, s'ha deixat que drene tot l'aigua per a alleugerir-lo de pes i procedir al seu trasllat a terra.

 El vaixell Nazmiye Ana es troba ja depositat en el moll del Centenari, a uns 50 metres del cantil, sobre una àrea específica per al seu desballestament.

 Cal recordar que el Nazmiye Ana va ser desplaçat 150 metres lateralment al moll del Centenari del port de Castelló el passat 22 de juny per a facilitar la cerca de David, l'estibador desaparegut en l'accident. Una operació de rescat que s'està duent a terme de manera ininterrompuda des de llavors per part del grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil conjuntament amb els bussos de l'empresa que executa el pla de remoció

Te puede interesar
Lo más visto