El IV Campionat d'Espanya de Natació Artística Infantil citarà a més de 250 esportistes en Vila-real

La competició, que tanca la temporada a nivell nacional, tindrà lloc els dies 17 i 18 de juliol

Esports 07 de julio de 2021 Redacció Redacció
recepció Real Federación Española de Natación

La natació artística serà la protagonista esportiva del cap de setmana del 17 i 18 de juliol amb la celebració del IV Campionat d'Espanya de Natació Artística Infantil (2a divisió) que es desenvoluparà en la piscina del Termet, organitzat pel Club de Natació Halia i la Real Federació Espanyola de Natació, amb la col·laboració del Servei Municipal d'Esports. El regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, el president de la Real Federació Espanyola de Natació (RFEN), Fernando Carpena, i Alejandra Lorenzo, entrenadora del Club de Natació Halia, han presentat hui aquesta competició de natació artística infantil, la primera d'àmbit nacional que se celebra a la ciutat.

Alejandra Lorenzo ha detallat que el IV Campionat d'Espanya de Natació Artística Infantil comptarà amb més de 250 esportistes, en les modalitats d'equip, combo, duos i figures. Es tracta de l'últim campionat de la temporada, per la qual cosa en la modalitat de figures les participants competiran per col·locar-se en les finals de rutines. «Per al nostre club és un gran pas poder organitzar aquest campionat -ha dit l'entrenadora del club Halia- perquè és el primer gran esdeveniment d'àmbit nacional que organitzem a Vila-real». Lorenzo ha assenyalat que suposa una oportunitat per a créixer i dur a terme un projecte esportiu més ambiciós, que repercutirà positivament en les federacions i també en la ciutat de Vila-real.

Serralvo ha posat de manifest la política municipal de suport a l'esport, en una ciutat que compta amb 60 clubs esportius de 32 disciplines, una de les quals és la natació artística, «que ha experimentat un important creixement en els últims anys». A més, ha recordat l'esforç de l'equip de govern durant els últims 10 anys per a triplicar les instal·lacions esportives i incentivar la creació de nous clubs. En aquest sentit, el regidor ha ressaltat que els clubs de natació han passat d'1 a 5 en una dècada. «Per aquest motiu, estem encantats d'acollir aquest campionat estatal i sobretot de veure que un club local com és el Club de Natació Halia està amb voluntat de créixer i d'apostar per nous projectes», ha assegurat.

Per part seua, el president de la RFEN, Fernando Carpena, ha agraït al club Halia la seua voluntat d'organitzar aquest esdeveniment esportiu en un moment com l'actual i s'ha mostrat convençut que «serà un èxit no sols pel suport de l'Ajuntament de Vila-real sinó també per l'experiència de la Federació Valenciana de Natació a organitzar campionats amb totes les mesures de prevenció». Sobre aquest tema, Carpena ha subratllat que la RFEN actua amb molt de zel per a garantir que els esportistes competisquen amb les màximes garanties de seguretat per la pandèmia. El president de la RFEN també ha valorat el treball de Vila-real com a Ciutat de la Salut i l'Esport, així com el suport als esports aquàtics, i en aquest sentit ha apostat per la col·laboració. «Aquest campionat és una oportunitat per a promoure una especialitat com és la natació artística que necessitem que tinga un major impuls a la Comunitat Valenciana, perquè repercutirà també a nivell estatal, i això s'aconsegueix sumant esforços», ha afegit.

Cartell Campionat Natació Artística Infantil

Te puede interesar
Lo más visto