Onda ultima les obres dels habitatges de lloguer social per a obrir les seues portes enguany a famílies necessitades

El govern municipal està promovent un parc de huit habitatges en col·laboració amb la Caixa Rural

General 10 de julio de 2021 Redacció Redacció
Viviendas sociales copia

L'Ajuntament d'Onda està ultimant les obres de rehabilitació dels primers habitatges del centre històric per a destinar-les a lloguer social. L'alcaldessa, Carmina Ballester, al costat de l'edil de Benestar Social, Óscar Valero, va supervisar els treballs de les dues cases situades al carrer Tremedal, una de les quals ja està acabada mancant instal·lar el mobiliari, i de l'habitatge situat al carrer La Llum.

Així, durant els pròxims mesos els ondenses amb major dificultat d'accés a una llar ja podran instal·lar-se en aquestes cases que gestionarà el consistori i derivarà a les famílies que complisquen els requisits a través dels serveis socials municipals. A aquestes tres cases cal sumar altres dues que cedeix la Caixa Rural La nostra Senyora de l'Esperança d'Onda i que estan pendents de la selecció de les famílies candidates.

D'altra banda, l'Ajuntament ha adquirit recentment tres antigues cases annexes al carrer Portal de València amb l'objectiu de reformar-les i incorporar-les al parc municipal d'habitatges socials al servei dels ondenses que les necessiten. Aquest programa està cofinançat pels fons per al desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea.

«Amb aquesta iniciativa complim amb el doble propòsit de millorar el servei social als ciutadans i, d'altra banda, recuperar espais i habitatges degradats del centre històric per a dinamitzar la zona. En aquest equip de govern ens vam comprometre a no deixar a cap veí arrere i per això treballem per a aconseguir que totes les famílies tinguen dret a un habitatge digne», ha apuntat la primera edil.

Ordenança reguladora

Segons estableix el reglament que es va aprovar per unanimitat en Ple, els Serveis Socials s'encarregaran de valorar les unitats de convivència candidates i gestionar l'assignació dels habitatges, a més d'incloure als beneficiaris, sempre que reunisquen els requisits de les bases generals, en el programa d'ajudes d'emergència social per a dotar-los de prestació econòmica amb la qual fer front al pagament de la renda i despeses de comunitat, aigua i llum.

L'estada tindrà una duració inicial d'un any, que es podrà ampliar a sis mesos més si es justifica i mitjançant un informe social favorable. Les persones interessades hauran de presentar una sol·licitud i la documentació necessària pel registre d'entrada i, després, una comissió tècnica estudiarà, valorarà i puntuarà cadascun dels casos.

Un altre punt destacable de l'ordenança és que es tindrà especialment consideració a les famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere i a aquelles persones amb ascendents o descendents amb discapacitat al seu càrrec. 

Te puede interesar
Lo más visto