Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Sanitat rep un premi per l'esforç tecnològic que s'està realitzant per a afrontar la pandèmia

El guardó reconeix la contribució del personal TIC dels serveis centrals i dels centres sanitaris de la Comunitat Valenciana

General 09 de julio de 2021 Redacció Redacció
201105_Barcelo_comparecencia_presupuestos

El Departament de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, com a part del Sistema Nacional de Salut, ha rebut el Premi Nacional d'Informàtica de la Salut 2020 que atorga la Societat Espanyola d'Informàtica de la Salut i implantació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en l'àmbit sanitari (SIS). El reconeixement se suma a altres dos esments obtingudes recentment.

El guardó ha tingut en compte «la gran contribució i esforç dels Departaments de Tecnologies de la Informació i la Comunicació durant la crisi per COVID-19 a l'hora de garantir la continuïtat dels serveis assistencials i de donar suport en la gestió de la pandèmia, així com en la posada en marxa de protocols definits per les autoritats i responsables de Salut Pública». S'ha valorat, així mateix, «la resposta àgil i innovadora» que el Sistema Nacional de Salut està donant a l'emergència sanitària.

La directora general de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Plans Cuenca, ha sigut l'encarregada de recollir el premi concedit a la Comunitat Valenciana i, en les seues paraules d'agraïment, ha subratllat «la gran faena realitzada els i les excel·lents professionals TIC de la Conselleria, tant de serveis centrals com dels centres sanitaris».

Aquest premi se suma a altres dos esments obtingudes recentment. De fet, el model de seguretat en estat d'alarma de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va obtindre el mes passat el segon premi en la categoria d'Administracions i Organismes Públics dels premis que concedeix anualment l'Associació @aslan.

El projecte presentat per la Conselleria protegeix la informació i infraestructures corporatives quan s'accedeix a elles des d'equips aliens, aconseguint zero incidents provocats per aquests equips en els sistemes informàtics de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

D'altra banda, la comunicació 'El resum de pacient europeu (EUPS), primer servei de salut digital transfronterer en la GVA' va ser premiada en el passat congrés Inforsalud2021, també celebrat al juny.

La ponència explica com els usuaris i usuàries del sistema sanitari valencià ja poden obtindre el seu informe clínic Resum de Pacient Europeu (EU Patient Summary) des del portal del ciutadà de la Història de Salut Electrònica, on es recull la informació clínica més significativa dels episodis de salut o assistència rebuda.

L'objectiu d'aquest servei és impedir la repetició de proves costoses innecessàries i millorar l'eficàcia i qualitat del tractament dels pacients quan s'han traslladat o desplaçat a un altre país de la UE, sempre garantint que les normes de protecció de dades són respectades. La Comunitat Valenciana ha sigut la primera a posar a la disposició de la ciutadania el EUPS perquè puga portar-ho amb ella en els seus viatges.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter