Bravo adverteix que el botelló serà considerat una falta greu multada amb fins a 30.000 euros

La mesura busca un «efecte dissuasiu perquè el 10% dels joves que s'ha contagiat de COVID-19 pateix seqüeles molt importants»

General 12 de julio de 2021 Redacció Redacció
Menores y alcohol
Font: Quronsalud.es

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha destacat que el botelló serà considerat una infracció greu amb multes que van des de 601 a 30.000 euros, després d'haver sigut aprovat pel Ple del Consell celebrat aquest divendres el decret llei que modifica el règim sancionador contra els incompliments de les mesures enfront de la COVID-19.

En concret, la norma prohibeix el consum col·lectiu de qualsevol mena de beguda en la via pública o altres espais oberts al públic, quan es constate per l'autoritat inspectora que s'impedeix o dificulta l'adopció de les mesures sanitàries de prevenció o del manteniment de la distància de seguretat interpersonal.

A més, es qualifica com a infracció greu la participació i, com molt greu l'organització de reunions, festes o qualsevol altre tipus d'acte equivalent, de caràcter privat o públic, que impliquen una aglomeració o agrupació de persones, quan també «es constate per l'autoritat inspectora que les circumstàncies de la celebració impedisquen o dificulten l'adopció de les mesures sanitàries de prevenció o del manteniment de la distància de seguretat interpersonal».

D'altra banda, el decret incorpora la modificació de la llei de Salut Pública que permetrà avançar la prohibició de la venda de begudes alcohòliques en supermercats i botigues al detall a partir de les 20.00 hores.

Aquestes mesures s'apliquen a tot el territori de la Comunitat Valenciana independentment de si hi ha o no toc de queda en els municipis de major incidència de la COVID-19.

Efecte dissuasiu entre els joves

La consellera ha explicat que en aquesta mena de festes i de reunions «és on tenim el major índex de contagis, per la qual cosa el denominat botelló s'està convertint en un gran factor de risc». Bravo ha justificat d'aquesta manera la necessitat de considerar el botelló com una infracció greu i establir multes quantioses.

Per a la consellera, la mesura busca «un efecte dissuasiu entre els joves perquè, encara que confiem en ells, hem de recordar-los que el virus ataca a tots i que el 10 per cent dels joves que es contagien tenen seqüeles molt importants». 

La consellera ha demanat la màxima col·laboració a les forces i cossos de seguretat de l'Estat i especialment a la Policia Local, «perquè són precisament els ajuntaments els qui coneixen els llocs de major afluència per part dels joves».

Te puede interesar
Lo más visto