Labora impulsa la contractació de 2.500 majors de 30 anys en entitats locals

Les entitats locals podran sol·licitar fins al 23 de juliol aquestes subvencions per a contractar durant 12 mesos a persones majors de 30 anys

General 12 de julio de 2021 Redacció Redacció
estudiants-fent-treball-cooperatiu
Font: Monterrasa.cat

Labora ha publicat en la seua pàgina web la convocatòria ECOVID-21, que pretén impulsar la contractació de persones majors de 30 anys en entitats locals valencianes. Aquesta convocatòria ofereix una línia de subvencions que superen els 30 milions d'euros i que possibilitaria la contractació de 2.500 persones.

Emmarcades dins del programa Avalem Experiència Plus, les ajudes pretenen incentivar la contractació de persones majors de 30 anys tant en ajuntaments com en organismes autònoms dependents d'ells. Els contractes han de ser a jornada completa i tindre una duració de 12 mesos i poden ser en qualsevol dels grups de cotització.

Les entitats locals podran sol·licitar aquestes subvencions des d'aquest dilluns i fins al 23 de juliol i, una vegada aprovades les sol·licituds de cada entitat local, Labora realitzarà la selecció de participants, els únics requisits de les quals seran tindre més de 30 anys i estar inscrits o inscrites en Labora.

A causa de l'èxit de la convocatòria de l'any passat i donada la necessitat generada per la pandèmia COVID-19, des de Labora i la Unió Europea es treballa perquè aquestes quantitats es puguen veure incrementades pròximament. Per a això, i aprofitant els fons extraordinaris que ofereix la Unió Europea en la seua lluita per pal·liar els efectes de la pandèmia, s'està treballant en una possible ampliació d'aquesta convocatòria en 19 milions, amb el que s'aconseguirien els 49 milions d'euros.

Aquesta és la segona convocatòria d'aquest programa, que es va posar en marxa l'any 2020 com una de les iniciatives destinades a lluitar contra els efectes de la pandèmia i que pretén incrementar l'ocupabilitat de les persones desocupades a través de pràctica professional.

Aquesta convocatòria s'inscriu dins del programa d'Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d'Europa (REACT-UE), dotat amb 55.000 milions d'euros de fons addicionals llocs a la disposició del Fons Social Europeu (FSE), dels quals 10.000 milions corresponen a Espanya i que han sigut repartits entre les diferents administracions per a la seua execució a través dels programes operatius estatals i autonòmics.

Avalem Experiència Plus

El programa Avalem Experiència s'articula entorn de diverses línies estratègiques. Una d'elles és el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l'estabilitat en el treball.

Així mateix, també impulsa accions com la formació per a actualitzar la qualificació professional, el suport a les iniciatives d'emprenedoria i el treball autònom, l'orientació, intermediació i cerca d'ocupació.

Te puede interesar
Lo más visto