Castelló reforça la vigilància policial per a vetlar pel compliment de les mesures de covid-19

El Cecopal es reuneix per a analitzar la situació epidemiològica actual davant l'augment de la incidència i avaluar els canvis normatius

General 13 de julio de 2021 Redacció Redacció
12-07-21 Cecopal covid

El Centre de Coordinació Operatiu municipal de l'Ajuntament de Castelló (Cecopal) s'ha reunit aquest dilluns per a analitzar l'actual situació epidemiològica a la ciutat després de l'augment de la incidència acumulada i avaluar els nous canvis normatius que impliquen augmentar les sancions als ‘botellons’, així com la participació i/o organització de reunions, festes o qualsevol altre tipus d'actes que impliquen una aglomeració de persones sense respectar les actuals mesures de prevenció davant la covid-19.

Cal recordar que les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública situen la incidència acumulada a Castelló en 207 casos positius, enfront dels 35 casos de les setmanes anteriors. La Policia Local, en coordinació amb la resta de Forces i Cossos de Seguretat, ha incrementat la vigilància i reforçat torns per a controlar i sancionar els botellons i aglomeracions de persones que no complisquen amb les mesures de prevenció.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que aquest dilluns s'ha convocat al Cecopal per a abordar la situació actual. «Les últimes dades llancen un preocupant increment dels contagis que ens recorda que encara estem fent front a la pandèmia i que no podem baixar la guàrdia, especialment en aquestes setmanes de període vacacional en el qual s'intensifiquen les reunions socials i la mobilitat», ha indicat. 

«És vital que continuem portant la mascareta, fins i tot si és en espais oberts, i que mantinguem les mesures de prevenció que han sigut eficaces per a contindre el ritme de contagis, com la higiene i la distància de seguretat», ha apuntat.

També es qualifica com a infracció greu els 'botellons', la participació de reunions, festes o qualsevol altre acte, de caràcter públic o privat, que implique una aglomeració de persones quan es constate que les circumstàncies de la celebració impedisquen o dificulten l'adopció de les mesures sanitàries per a fer front a la covid. L'organització d'esdeveniments d'aquest tipus serà considerada una infracció molt greu.

Una infracció greu podrà ser sancionada amb multes que van des dels 601 als 30.000 euros i les molt greu dels 30.001 als 60.000 euros.

Te puede interesar
Lo más visto