Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La nova factura elèctrica duplica les consultes en el servei d'assessorament energètic gratuït Gestiona’t

Les atencions presencials en l'oficina s'incrementen un 20% des del mes de maig amb l'entrada en vigor dels canvis en el sistema elèctric

General 17 de julio de 2021 Redacció Redacció
vila-real-castellon-contara-plataforma-datos-urbanos-tiempo-real
Font: Esmartcity.es

Els canvis en el sistema elèctric nacional i la nova factura de la llum han disparat les consultes en el servei d'assessorament energètic gratuït que ofereix l'oficina Gestiona’t de l'Ajuntament de Vila-real. Segons les dades facilitades per la Regidoria de Proximitat, de la qual depén aquest servei, des del mes de maig passat, les consultes al correu electrònic de Gestiona’t s'han duplicat, mentre que les atencions presencials han augmentat un 20%. La regidora de Proximitat, Miriam Caravaca, assenyala que «a través de Gestiona’t volem garantir que els consumidors puguen disposar de tota la informació d'interés respecte a les tarifes dels principals subministraments perquè puguen estalviar en les seues factures, sobretot en un moment com l'actual de canvis en el sistema elèctric que poden afectar l'economia domèstica de moltes famílies».

Des del mes de febrer, el servei Gestiona’t ha recuperat l'atenció presencial, amb cita prèvia, a la Casa dels Mundina, els dimarts de 10 a 12 hores. La cita prèvia pot sol·licitar-se a través del correu [email protected] o en el telèfon de l'Ajuntament 964 547 000. L'atenció consta d'una entrevista amb el propietari, anàlisi dels subministraments, recomanacions d'estalvi i ajuda per a canvis en el contracte de subministraments. El servei està orientat a tot tipus de contractes, tant de llum com de gas, així com tots els aspectes que tinguen a veure amb les energies renovables i l'eficiència energètica. Les persones interessades han d'aportar les dues últimes factures de cada subministrament en tot tipus de contractes.

Fernando Pla, responsable de l'oficina Gestiona’t, recorda que des de l'1 de juny, per a incentivar el consum en els moments en què les xarxes estan menys congestionades, ha entrat en vigor una nova estructura de la factura de la llum basada en la discriminació horària i a donar un major pes al terme variable de la factura, el que depén del consum d'energia, enfront del fix, que fa referència a la potència contractada. Aquests canvis s'apliquen a tots els consumidors domèstics per la qual cosa «és important que els consumidors estiguen informats d'aquestes modificacions i de com els poden afectar en la seua factura elèctrica», assegura.

Cal recordar que el servei Gestiona’t funciona des de 2014 i, des de llavors i fins a finals de 2020, ha atés a més de 450 veïns i veïnes, aconseguint un estalvi mitjà de 69,98 euros per persona. L'impacte de l'estalvi econòmic generat aquests anys en les llars i negocis que s'han beneficiat de Gestiona't superaria els 34.000 euros des de 2014, amb una disminució del consum mitjana del 20%, que equivaldria a una reducció en les emissions de 50.786 quilograms de COâ‚‚ a l'any.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter