Mireia Mollà defensarà els drets de l'agricultura valenciana en la PAC després de l'ajornament de l'acord

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, continuarà treballant de manera «dialogant i constructiva» per a superar un model que ha posat en condicions de desigualtat a l'agricultura valenciana

General 15 de julio de 2021 Redacció Redacció
20.12.10_Consejo_Consultivo_PAC_04

La consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha valorat la decisió d'ajornar fins a finals de setembre l'acord sobre el pla estratègic de la PAC per al període 2021-2027 perquè no estava el «prou madur».

Mollà ha indicat que la Generalitat continuarà treballant de manera «dialogant i constructiva amb la resta de comunitats autònomes i el ministeri» perquè aquesta PAC supere un model que ha posat en condicions de desigualtat a l'agricultura valenciana.

En la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural, que s'ha desenvolupat hui en el Ministeri d'Agricultura sobre els criteris d'aplicació de la Política Agrària Comuna (PAC) per al període 2021-2027, Mollà ha defensat la necessitat d'incloure als agricultors amb pluriactivitat perquè «són una peça essencial en l'activitat productiva i la lluita contra el despoblament». Una exigència que ha sigut reconeguda pel Ministeri i per la Unió Europea.

La titular d'Agricultura i Transició Ecològica ha insistit que continuarà batallant per la inclusió dels agricultors valencians en l'accés als drets històrics i perquè els ecoesquemes tinguen present la realitat valenciana i la sostenibilitat del territori.

Mireia Mollà confia que el parèntesi que s'obri servisca per a canviar els esquemes d'una PAC que no ha beneficiat fins ara als agricultors i ramaders valencians que són un sector estratègic de la societat valenciana.

La titular d'Agricultura continuarà defensant que el repartiment dels fons FEADER reconega i compense l'impacte de l'emergència climàtica en el Mediterrani i demanarà que es concreten els ecoesquemes, un element que determinarà bona part del repartiment dels fons de la PAC.

Te puede interesar
Lo más visto