Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Mireia Mollà defensarà els drets de l'agricultura valenciana en la PAC després de l'ajornament de l'acord

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, continuarà treballant de manera «dialogant i constructiva» per a superar un model que ha posat en condicions de desigualtat a l'agricultura valenciana

General 15 de julio de 2021 Redacció Redacció
20.12.10_Consejo_Consultivo_PAC_04

La consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha valorat la decisió d'ajornar fins a finals de setembre l'acord sobre el pla estratègic de la PAC per al període 2021-2027 perquè no estava el «prou madur».

Mollà ha indicat que la Generalitat continuarà treballant de manera «dialogant i constructiva amb la resta de comunitats autònomes i el ministeri» perquè aquesta PAC supere un model que ha posat en condicions de desigualtat a l'agricultura valenciana.

En la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural, que s'ha desenvolupat hui en el Ministeri d'Agricultura sobre els criteris d'aplicació de la Política Agrària Comuna (PAC) per al període 2021-2027, Mollà ha defensat la necessitat d'incloure als agricultors amb pluriactivitat perquè «són una peça essencial en l'activitat productiva i la lluita contra el despoblament». Una exigència que ha sigut reconeguda pel Ministeri i per la Unió Europea.

La titular d'Agricultura i Transició Ecològica ha insistit que continuarà batallant per la inclusió dels agricultors valencians en l'accés als drets històrics i perquè els ecoesquemes tinguen present la realitat valenciana i la sostenibilitat del territori.

Mireia Mollà confia que el parèntesi que s'obri servisca per a canviar els esquemes d'una PAC que no ha beneficiat fins ara als agricultors i ramaders valencians que són un sector estratègic de la societat valenciana.

La titular d'Agricultura continuarà defensant que el repartiment dels fons FEADER reconega i compense l'impacte de l'emergència climàtica en el Mediterrani i demanarà que es concreten els ecoesquemes, un element que determinarà bona part del repartiment dels fons de la PAC.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter