Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Peníscola sol·licita que es calcule la incidència acumulada de Covid sobre la població real en destinacions turístiques

La incidència acumulada de Peníscola, en data 7 de juliol, si s'aplicara el càlcul sobre la població real, passaria de 273, a 42 casos per 100.000 habitants

General 15 de julio de 2021 Redacció Redacció
f5b61aef-9926-4d52-b133-319728a395cc

L'alcalde de la població, Andrés Martínez, ha sol·licitat a través d'una carta a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, que es revise el càlcul de la incidència acumulada en els municipis turístics, ja que la seua població en temporada estival és molt superior a la de la resta de l'any. Això fa que la incidència acumulada, indicador bàsic que reflecteix l'expansió de la malaltia en un lloc determinat, «siga irreal si es valora sobre la població existent a primers de gener, i no es té en compte la població en època turística» ha valorat l’alcalde.

En aquest sentit, decisions tan rellevants per als municipis turístics, com podrien ser l'establiment de tocs de queda o fins i tot tancaments perimetrals, «no han de fonamentar-se en dades que no s'ajusten a la realitat de cada municipi en el moment concret en el qual s'han de prendre» ha assenyalat. L'anunci d'un índex d'incidència acumulada basat en la població de primers de gener, dada molt superior al real, si es té en compte la població en època estival, «constitueix un colp per a la imatge i la projecció de la seguretat en les nostres poblacions, la qual cosa influeix directament en l'economia dels nostres municipis, especialment per al sector de l'hostaleria, que ha realitzat un gran esforç i ha bolcat en aquesta temporada estival les seues possibilitats de supervivència després d'un any de pèrdues», ha recordat.

Si ens referim a Peníscola, amb els càlculs d'incidència sobre la població a primer de gener, a data 7 de juliol es recollien 21 casos a la ciutat, la qual cosa suposava una incidència acumulada irreal de 273 casos per 100.000 habitants, en la valoració de «risc extrem»; si aplicàrem aquests 21 casos a la població de fet actual (50.000 persones aproximadament), la població acumulada real seria de 42 casos per 100.000 habitants, «molt inferior a la difosa per Sanitat i, per descomptat, molt menys alarmant».

Referent a això, han sigut adoptades decisions per altres comunitats, com Andalusia, que ha tingut en compte l'augment de visitants en els municipis turístics de la província de Cadis. Arguments anàlegs ha usat el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, per al càlcul de la incidència acumulada a Ceuta.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter