Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Sanitat redueix en 8 dies la demora per a una intervenció quirúrgica en la Comunitat Valenciana durant l'últim mes

Quasi 14.000 persones han eixit de la llista d'espera en ser operades

General 17 de julio de 2021 Redacció Redacció
General_VLC._Crioablacion_pulmonar2

La llista d'espera per a sotmetre's a una operació quirúrgica continua disminuint en la Comunitat Valenciana. El mes de juny, la demora se situa en 98 dies, cosa que significa una reducció de 8 dies respecte al mes de maig i de 52 dies en relació amb el mes de febrer. Quant al nombre de pacients, la xifra també baixa en aqueix mateix període, de febrer a juny, i es redueix en 12.139 pacients.

La tendència a la baixa continua mes a mes, tal com ja s'ha vingut advertint des que es poguera reprendre l'activitat quirúrgica després dels pitjors mesos que ha deixat la COVID-19.

El mes de febrer de 2020, la demora se situava en 80 dies i al març, en 97. En aqueixos mesos d'inici de la pandèmia, el nombre de pacients en espera eren 61.793 el mes de febrer de l'any passat i de 66.349 el mes de març. El nombre de pacients en llista d'espera en el tall del mes de juny és concretament de 58.230.

També, si es compara amb les dades de llista d'espera just d'un any abans, la demora al juny de 2020 era de 154 dies, és a dir, actualment són 56 dies menys.

Aquesta disminució, de juny respecte a maig, s'adverteix en totes les especialitats i en pràcticament tots els departaments de salut, especialment significatiu és el descens que es produeix als hospitals de Castelló.

Per especialitats, Traumatologia, Oftalmologia i Cirurgia General representen el 52% de totes les sol·licituds actives.

De fet, una de les patologies més importants en la llista d'espera quirúrgica són les cataractes i la demora s'ha reduït en 63 dies, mentre que les intervencions per artroscòpia han experimentat un descens de 134 dies. Per part seua, les intervencions d'hipertròfia benigna de pròstata, pròtesi de genoll i de maluc van reduir la demora en 53, 49 i 42 dies respectivament.

A més, al juny torna a ser significativa la reducció del nombre de persones que estaven en el tram de major espera, més de 180 dies. En l'últim mes l'evolució a la baixa de les sol·licituds actives en aqueixa franja ha sigut de 3.250 pacients.

La secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, considera que la tendència a anar reduint la demora, de manera paral·lela a la gestió de la pandèmia, demostra la capacitat de resposta del sistema sanitari valencià, sustentat en l'enorme implicació i professionalitat del personal sanitari.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter