[ÀUDIO] PortCastelló tramita de nou el pont ferroviari adaptant el pressupost a l'escenari econòmic actual

 L'alça del preu de les matèries primeres deixa deserta la licitació

General 21 de julio de 2021 Redacció Redacció
Puente retráctil

L'Autoritat Portuària de Castelló tramitarà de nou la licitació de l'obra del pont ferroviari i connexió ferroviària nord al port de Castelló, després de quedar deserta en la seua primera convocatòria. Això és degut a l'alça dels preus que han patit a nivell mundial les matèries primeres, principalmente acer fonamental per a construir aquest projecte.

La pujada de preus de matèries primeres bàsiques per a la construcció, entre elles l'acer, es deu a la reactivació de la demanda global d'inversió després de la crisi sanitària. En l'import del projecte d'obra del pont ferroviari un 16% correspon a acer estructural, un 9% a acer corrugat i un 16% a formigó. El pressupost base de licitació de l'obra es va publicar per 15.128.531,43 euros (IVA inclòs) i el termini de presentació d'ofertes va finalitzar el passat 25 de juny. La Mesa de Contractació va acordar declarar deserta la licitació després de constatar que no es va rebre cap oferta.

Amb aquest escenari, l'Autoritat Portuària de Castelló ha realitzat una revisió del projecte amb un increment entorn del 60% del pressupost inicial, per la qual cosa el traurà a licitació per 25,7  milions d'euros (IVA inclòs). Així mateix, s'incorporarà en el procediment de licitació la possibilitat d'admetre variants en la tipologia dels calaixos i en els mecanismes del pont.

A partir d'aquest moment, l'Autoritat Portuària de Castelló redactarà una addenda del projecte que reculla la revisió del pressupost, i s'enviarà a Ports de l'Estat per a la seua aprovació. Donat l'import de l'obra, es remetrà posteriorment al Consell de Ministres per a l'aprovació definitiva de la licitació.

L'Autoritat Portuària preveu un retard d'uns 6 mesos sobre els terminis previstos. No obstant això, aquesta obra va lligada a l'obra de la primera fase de la xarxa ferroviària de la dàrsena sud, que es troba en fase de licitació i s'adjudicarà en el tercer trimestre d'enguany, “per la qual cosa el conjunt d'infraestructures productives previstes en el Pla d'Empresa de l'Autoritat Portuària de Castelló en matèria de connectivitat s'ajusta al calendari previst”, tal com ha assenyalat el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó.

Simó ha afegit que la fortalesa econòmica de l'Autoritat Portuària de Castelló li permet afrontar aquesta nova licitació.

Les obres de la xarxa ferroviària en la dàrsena sud compten amb un pressupost base de licitació de 6,1 milions i consisteixen en la connexió ferroviària des del desenvolupament del pont retràctil fins a l'accés ferroviari sud del port de Castelló. Tenen un termini d'execució de 23 mesos.

 

Te puede interesar
Lo más visto