El Sea-Watch 3 torna al rescat a la Mediterrània des del port de Borriana

L'Aurora - Grup de Suport, incideix en la gran tasca de les ONG de rescat com Sea-Watch

General 26 de julio de 2021 Redacció Redacció
04

L'embarcació de rescat humanitari Sea-Watch 3, propietat de l'ONG del mateix nom, ha eixit del Port de Borriana amb rumb a la Mediterrània Central, zona en la qual s'està focalitzant el drama dels refugiats que fugen de la fam, la pobresa i la guerra.

Des de l'Aurora-Grup de Suport es recorda, que aquesta crisi humanitària té un gran calat, de fet, només el dia 20 de juliol es van comptabilitzar 36 morts, i més de 500 devolucions en calent. Des de les ONG de rescat, es remarca el fet l'incompliment de la normativa internacional en aquestes devolucions, a més es realitza amb la cooperació de les milícies líbies, el país no respecta els drets humans, sent considerat un estat fallit. Per tot això, Europa està condemnant als refugiats a la barbàrie. Un fet que reforça aquesta afirmació, és la renovació de l'acord de cooperació migratòria entre Itàlia i Líbia, país el qual ha arribat a disparar i a envestir refugiats que fugien travessant la Mediterrània. Tot això sense oblidar la corrupció, tortures, violacions i morts sistemàtiques en els centres libis de detenció de refugiats, segons mitjans de comunicació internacionals i entitats humanitàries.

En un altre ordre, les ONG recorden la seua necessitat d'aconseguir la concessió administrativa d'un espai portuari en el qual poder desenvolupar les seues tasques logístiques i de manteniment de forma eficaç, digna i segura al Port de Borriana. Aquesta necessitat s'ha fet créixer després dels recents robatoris que han patit les entitats humanitàries al moll borrianenc. Per tot això, L'Aurora - Grup de Suport, està duent a terme una tasca de coordinació entre les diferents ONG de rescat entre les que es gestionarà aquest espai mancomunat, el CESORMED, (Centre de Suport a les ONG de Rescat a la Mediterrània). Pel que fa a la via administrativa, L'Aurora - Grup de Suport ha celebrat diferents reunions amb autoritats públiques, com el regidor de Poblats Marítims de Borriana, Vicent Aparisi, la Dirª. de Ports de la Generalitat, la M. Luisa Martínez i la sotsdirectora Mª Pilar Álvarez. D'aquesta manera, l'entitat borrianenca espera poder aconseguir un contracte d'arrendament de sòl portuari, o una fórmula equivalent, amb la qual poder cobrir les necessitats de les ONG de rescat humanitari.

01

Te puede interesar
Lo más visto