PortCastelló treballa amb la Universitat Jaume I per a definir el seu full de ruta de finançament europeu

L'Autoritat Portuària de Castelló i la FUE-UJI han iniciat un conveni de col·laboració per a l'impuls i el desenvolupament de projectes internacionals i innovadors

General 27 de julio de 2021 Redacció Redacció
Rafa Simó - FUE-UJI

L'Autoritat Portuària de Castelló i la FUE-UJI a través de l'Oficina de Projectes Europeus i Internacionals, EuroFUE-UJI, han iniciat un conveni de col·laboració per a l'impuls i el desenvolupament de projectes internacionals i innovadors, amb l'objectiu de fomentar l'esperit emprenedor i l'atracció de talent al port de Castelló a través del programa «Full de ruta de Finançament Europeu».

El programa, amb una duració de 12 mesos, contribuirà al posicionament estratègic de PortCastelló a través de l'assessorament per a la captació de fons europeus.

El Full de ruta Europeu consta de 2 fases de treball; la primera se centra en el desenvolupament d'un Pla estratègic per a la captació de recursos europeus després d'una anàlisi del potencial del port de Castelló, així com la formació personalitzada sobre Finançament i Fons Europeus més idonis. Aquesta fase també inclou el desenvolupament d'un Pla de Comunicació especialitzat en el posicionament internacional en funció dels programes i convocatòries europees més estratègiques per al port de Castelló i el seu entorn.

La fase d'implementació consisteix en la preparació d'una agenda de treball a Brussel·les i la participació en plataformes públic-privades, jornades, esdeveniments i reunions amb institucions europees i entitats d'interés. Finalment, PortCastelló s'incorporarà a diferents consorcis internacionals de propostes de projectes europeus amb les majors garanties d'èxit.

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha recordat que un dels objectius del nou Marc Estratègic de PortCastelló és aproximar-se al coneixement i generar ponts amb aquelles institucions que són pioneres en la dinamització i impuls de projectes. Rafa Simó ha posat en valor «l'important paper que desenvolupa la FUE-UJI per a acostar Europa a empreses i organismes i facilitar la implementació de projectes relacionats amb la ciència i la innovació, en aquest cas, del sector logístic-portuari».

Te puede interesar
Lo más visto