Onda presenta el seu full de ruta sostenible i projectes candidats al pla de recuperació europeu Next Generation

L'Ajuntament organitza una jornada per a donar a conéixer les conclusions del procés participatiu Onda 2030

Economía 29 de julio de 2021 Redacció Redacció
Onda Next

L'Ajuntament d'Onda va presentar ahir el seu full de ruta per a transformar la ciutat durant els pròxims anys des d'una mirada sostenible, digital i social. Es tracta del pla Onda Next, que naix com a resposta a l'arribada i captació dels fons europeus Next Generation per a la recuperació econòmica i social de la nostra terra.

El Museu del Taulell Manolo Safont ha reunit tècnics, polítics, representants empresarials i de la societat per a donar a conéixer, d'una banda, les conclusions del procés participatiu Onda 2030, vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, que va comptar amb més de 80 ondenses, representants veïnals i d'associacions que van compartir les seues idees i opinions per a millorar Onda. I, d'altra banda, el govern municipal ha donat a conéixer quinze projectes candidats a rebre finançament europeu, complint tots ells amb els objectius de sostenibilitat, resiliència econòmica i social i millora de la qualitat de vida.

En l'eix de sostenibilitat destaquen la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica per a vehicles amb energies renovables, la plantació d'espècies vegetals per a l'ampliació de zones d'ombra, la implantació del pla local de residus o la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic.

Quant a projectes innovadors que dinamitzen l'economia local per a sumar oportunitats i igualar oportunitats el pla proposa el monitoratge de places d'estacionament de persones amb mobilitat reduïda; la millora dels espais públics amb el valor afegit de la ceràmica, dins del Pla Onda Bonica; la construcció del parc d'habitatges públics; la regeneració del Centre Històric Protegit; l'homologació de senderes verdes i vies ferrates; o les ajudes a la rehabilitació d'habitatges.

I, finalment, sota la finalitat de millorar els serveis i qualitat de vida dels ciutadans s'ha projectat la rehabilitació de la Casa Abadia com a Centre de Formació; la rehabilitació de l'antic Parc de Bombers; el condicionament del mercat municipal; o la culminació de la ronda oest en la circumval·lació d'Onda.

Deures fets

L'alcaldessa, Carmina Ballester, ha sigut l'encarregada d'inaugurar la jornada i ha comentat que «en aquest govern municipal som europeistes convençuts, per això ens vam posar a treballar des del primer minut per a no deixar escapar cap ajuda ni cap oportunitat de finançament arribat de Brussel·les. Onda ha fet els deures i està preparada per a concórrer amb tota la força en el Marc Financer Pluriennal 2021-2027 de la Unió Europea. El tren del finançament passarà molt prompte i Onda segur que no el perdrà».

Els regidors responsables d'Innovació, Vicent Bou, i de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, han moderat les dues taules redones que han abordat el procés participatiu i l'estratègia que es durà a terme per a captar els fons Next Generation.

Cal recordar que Next Generation és un fons que té un pressupost de 806.900 milions d'euros i, en la seua distribució territorial, la Comunitat Valenciana ja té ja té assignats 945 milions per a l'exercici 2021.

Te puede interesar
Lo más visto