L'Ajuntament d'Orpesa intensifica les fumigacions contra els mosquits 

El consistori demana responsabilitat a la ciutadania i insta els propietaris de terrenys a mantindre endreçats els seus terrenys per a evitar la proliferació d'aquest insecte

General 31 de julio de 2021 Redacció Redacció
Muestreo detección larvas mosquitos

L'Ajuntament d'Oropesa ha intensificat aquest mes de juliol les tasques de fumigació contra els mosquits com a mesura de prevenció a causa de les altes temperatures registrades en les últimes setmanes. Així ho ha anunciat el regidor de Medi Ambient, Jordi Llopis, qui recalca que «la nostra prioritat és garantir la salut dels nostres veïns i estiuejants».

L'edil de l'àrea recorda que els treballs se centren en «tractaments de larvicides en zones humides, col·lectors de platges, passos subterranis a les platges, séquies, embornals i qualsevol zona en la qual es trobe aigua entollada que potencialment puga ser focus per al desenvolupament de larves». Així mateix, amb aquestes tasques també «actuem contra el mosquit adult, present en marges de barrancs, zones enjardinades públiques, zones verdes i tots aquells espais en els quals per les seues característiques siga convenient aquest tractament».

Cal recordar que aquestes tasques es complementen amb els tractaments que duu a terme la Diputació provincial, perquè l'empresa adjudicatària és la mateixa, la qual cosa es tradueix en «una millor coordinació a l'hora de realitzar les fumigacions, tant en zones urbanes com en agràries», assenyala Llopis.

Amb tot, des de l'Ajuntament demanen responsabilitat ciutadana a tots aquells propietaris de terrenys privats (entre ells basses, piscines, solars, horts…) i els insten a mantindre endreçats els seus terrenys per a evitar que s'acumule en ells aigua estancada perquè suposa un focus de proliferació d'aquests insectes. L'any passat, el consistori va obrir 50 expedients sancionadors a propietaris per tindre aigua estancada.

Te puede interesar
Lo más visto