Nomdedéu: «Les dades de la EPA reflecteixen la recuperació econòmica de la Comunitat després de la pandèmia»

Les dades indiquen que s'han creat 55.100 nous llocs de treball en la Comunitat Valenciana

Economía 30 de julio de 2021 Redacció Redacció
Labora Ximo Puig

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat l'Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre de 2021 publicada aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) «que constata clarament la tendència positiva cap a la recuperació de l'activitat econòmica a la Comunitat Valenciana després de la pandèmia».

Nomdedéu ha destacat l'important increment del nombre de persones que es troben actualment treballant o que declaren estar buscant activament ocupació (+2,96%, +70.700 persones). «De fet, som la segona autonomia, on més ha crescut la població activa», ha recalcat.

«Això implica que persones que es trobaven fins ara fora del mercat de treball comencen a reincorporar-se, animats possiblement per la disminució progressiva de les restriccions i la millora de les expectatives econòmiqued. Aquest fet també s'ha traduït en què som la comunitat on més ha crescut l'atur en termes quantitatius.», ha assenyalat.

El director de Labora ha explicat que la reactivació ha sigut tan important, que a pesar que s'han creat 55.100 nous llocs de treball en la Comunitat Valenciana (la tercera autonomia), el mercat no ha sigut capaç d'absorbir totes les noves persones que manifesten voler treballar i per això, aquest trimestre també creix la desocupació (+15.600, +3,96%), especialment entre les dones. «Una bona mostra d'això, és que el 41% (6.400 persones) dels nous aturats són persones sense experiència laboral prèvia», ha afegit.

Per sectors, els serveis (+21.700 persones) és on més augmenta l'ocupació, seguit de la construcció (+17.600), de la indústria (+10.700) i de l'agricultura (+5.100).

Territorialment, les comarques d'Alacant són les que registren amb diferència un millor comportament, reduint el nombre de persones parades (-8.700 persones, -5,14%) i incrementant l'ocupació (+21.200 persones). Aquestes xifres es troben molt probablement relacionades amb la reactivació del sector turístic durant els últims mesos.

El responsable d'Ocupació ha recalcat que «no obstant això, hem de ser prudents, les dades arriben fins al mes de juny i per tant no recullen encara l'impacte de la cinquena onada de la pandèmia que estem actualment patint».

En aquest sentit, ha afirmat que des de la Conselleria d'Economia Sostenible i des de Labora «continuarem treballant per afermar les expectatives de recuperació». Així, ha recordat que en aquests moments hi ha 1.000 joves que estaven desocupats treballant a les platges de Comunitat per a garantir un turisme segur.

A més, ha avançat que en breu Labora farà pública una nova convocatòria d'ajudes per a evitar el despoblament destinades a municipis de menys de 100.000 habitants i estaran enfocades a la contractació de dones desocupades.

Te puede interesar
Lo más visto