Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El ple aprova el major pressupost per a Castelló amb 193,8 milions per a la reactivació social i econòmica

El govern municipal aprova uns comptes que creixen un 7,6% respecte a 2020 i que impulsen les polítiques socials i verdes

Economía 29 de julio de 2021 Redacció Redacció
Edifici_de_la_Diputació_Provincial_de_Castelló_de_la_Plana

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous en sessió plenària els pressupostos municipals per a 2021 que ascendeixen a 193,82 euros, la qual cosa suposa un 7,6% més que en 2020 i un 18,8% més que en 2015. El pressupost ha sigut aprovat amb els vots a favor dels grups que conformen el govern municipal (PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EUPV) i els vots en contra de PP, Ciutadans i Vox. Els comptes aprovats han sigut dissenyats per a reafirmar la recuperació de Castelló, reactivar l'economia i impulsar les polítiques socials i verdes.

El regidor d'Hisenda i primer tinent d'alcaldia, David Donate, ha destacat que l'Ajuntament encara el nou exercici amb una economia sanejada que permet afrontar els reptes de gestió sense lligams. «Els indicadors financers apunten al rigor en el desenvolupament del pressupost, que s'ha continuat caracteritzant per la gestió ordenada i el sanejament del deute heretat dels anteriors governs», ha indicat. Donate ha recalcat que el caràcter social del pressupost es reflecteix en l'increment de les polítiques de Benestar Social, que creixerà un 14,4% en passar dels 14,38 milions als 16,46 milions en 2021. Les polítiques d'ocupació han augmentat més d'un 500% des de 2015.

Així mateix, ha destacat que el pressupost consigna partides per a inversions reals per 21 milions d'euros que permetran executar projectes de reforma i transformació urbana que incidiran a més en la qualitat de vida de la ciutadania. L'impuls a la recuperació social i econòmica dels pressupostos ve recollida també en línies com les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir, el Pirecas, mesures fiscals de suport a sectors afectats per la covid o l'aposta per la inversió pública i accés a fons europeus (que enguany impulsa inversions per 16,3 milions). «L'exigència ciutadana de serveis públics de qualitat i la defensa del model de ciutat del benestar defineixen uns comptes que, malgrat la situació d'excepcionalitat de la covid-19, són inversores i generadores per a la majoria social, especialment per a les persones més vulnerables», ha manifestat.

Per al segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, aquest és un pressupost «que aposta per la creació de llocs de treball, ambiciós i conseqüent amb la situació que estem vivint, un pressupost que ha de servir per a pal·liar els efectes de la crisi i avançar en la recuperació econòmica». El regidor ha remarcat que aquests comptes donen «esperança a molts sectors estratègics de la nostra ciutat, els quals necessiten el suport d'aquest ajuntament per a tirar endavant».

Garcia ha incidit en què els pressupostos tenen com a bases fonamentals «la creació d'ocupació i la consolidació de polítiques verdes i feministes, amb accions destinades a impulsar l'economia circular i la sostenibilitat, perquè el medi ambient no pot ser una altra vegada l'última de les prioritats. Aquest serà un pressupost amb polítiques de suport als autònoms i xicotets empresaris, que creen riquesa i treball a la nostra ciutat», ha destacat l'edil.

«L’Acord de Fadrell és la millor garantia perquè hi haja una eixida de la crisi justa i social; el pressupost fixa alguns dels objectius més importants per a 2021», ha afirmat el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro, que ha subratllat que els comptes dibuixen, en matèria d'agricultura, finançament per a impulsar el Pla de Reactivació Agrària. També contemplen partides «per a millorar el proveïment de l'aigua potable, que necessita un major control de l'Administració». En transició energètica, ha ressaltat els recursos per a impulsar el Pla d'Acció pel Clima i l'Energia per a reduir un 55% les emissions de COâ‚‚ en 2030 i l'elaboració del pla de qualitat de l'aire.

En l'àrea d'Habitatge, ha ressaltat que el pressupost suposa «un salt qualitatiu» després de tancar-se la primera compra d'habitatges públics des de 1984, amb 200.000 per a potenciar la gestió dels habitatges municipals i subvencions per als xicotets propietaris per a la Borsa de Lloguer Municipal.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter