El Consell reforça la subscripció d'assegurances agràries i puja un 17% l'aportació

La Conselleria augmenta fins a 28,5 milions d'euros el pressupost a cobrir incidències en els cultius en 2021

General 31 de julio de 2021 Redacció Redacció
campo-naranjos-naranjas-marisa
Font: Naranjasmarisa.com

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i l'Agrupació Espanyola d'Entitats Asseguradores d'Assegurances Agràries Combinades, S.A (Agroseguro), per al foment de les assegurances agràries en la Comunitat Valenciana.

Aquesta mesura té com a objectiu incentivar la subscripció de les Assegurances Agràries Combinades com a via per a compensar les rendes dels productors agraris enfront dels fenòmens climatològics adversos i altres riscos, i regular la liquidació i pagament a Agroseguro de les subvencions a les primes de les Assegurances Agràries Combinades que corresponga aportar a la Conselleria.

Per a l'any 2021, el departament d'Agricultura de la Generalitat ha augmentat el pressupost fins a 28,5 milions d'euros, quatre milions d'euros més que en 2020, la qual cosa reflecteix un increment del 17%, per a fomentar la subscripció d'assegurances agràries. Es tracta de fons propis de la Conselleria que es converteix un any més en la comunitat autonóma que més aporta a aquest sistema de assegurances.

A més de redundar en un major índex de contractació d'assegurances, en tractar-se d'un incentiu, el conveni reflecteix l'acord entre Agroseguro i la Conselleria d'Agricultura perquè al final les persones agricultores i ramaderes tinguen aplicat el descompte en el moment de subscripció de la pòlissa, facilitant al màxim els tràmits per al beneficiari final.

El Sistema d'Assegurances Agràries d'Espanya és una eina eficaç i fiable en la gestió de riscos no controlables en agricultura i ramaderia derivats dels fenòmens meteorològics i altres riscos de la naturalesa, així com dels accidents o malalties en el bestiar. Aquestes assegurances reben un percentatge de subvenció directa des de ENESA i una altra part d'algunes comunitats autònomes, entre elles la Comunitat Valenciana.

Te puede interesar
Lo más visto