Nomdedéu: «Les dades de l'atur consoliden la senda de la recuperació iniciada el mes d'abril»

El director general de Labora destaca que l'afiliació a la Seguretat Social s'ha incrementat per damunt de la mitjana nacional

General 03 de agosto de 2021 Redacció Redacció
Nomdedeu

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d'atur registrat del mes de juliol fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, de les quals s'extrau que el nombre de persones inscrites a l'atur ha disminuït en 3.565 persones (-0,84%) en la nostra Comunitat i l'afiliació a la Seguretat Social s'ha incrementat en 11.446 persones (+0,59%) per damunt de la mitjana de l'Estat (+0,47%).

Nomdedéu ha destacat que es tracta d'unes dades que consoliden la senda de recuperació iniciada el mes d'abril, enllaçant ja tres mesos consecutius de baixades de l'atur.

El responsable d'Ocupació ha detallat que la millora s'ha produït en tots els sectors (excepte la construcció), i ha afectat sobretot les persones joves (-5%) i a les persones sense cap ocupació anterior (-1,74%).

Quant a la distribució territorial, el director general de Labora ha informat que la baixada de l'atur s'ha concentrat a les comarques d'Alacant i Castelló, «espentada per la temporada turística d'estiu que ha propiciat una creació d'ocupació notable en el sector serveis».

«El repte -ha declarat Enric Nomdedéu- ara serà consolidar aquesta tendència després de l'estiu i propiciar una nova normalitat que fomente un model econòmic més inclusiu, resilient i sostenible».

En aquest sentit, ha anunciat que aquesta mateixa setmana es publicarà una nova convocatòria d'ajudes enfocada a la contractació de dones desocupades, que són les que més estan patint les dificultats d'inserció en el mercat laboral.

De la mateixa manera, ha recordat que la Conselleria d'Economia Sostenible a través de Labora ha posat en marxa la iniciativa Estiu Destral, un programa gràcies al qual els ajuntaments amb platja, tant litoral com d'interior, han contractat 1.000 persones menors de 30 anys desocupades que ja estan informant i vetlant per les mesures de prevenció de la COVID-19 a les platges de la Comunitat.

Aquest programa es duu a terme en coordinació amb l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i Turisme Comunitat Valenciana i compta amb el finançament de la Unió Europea a través dels fons REACT-UE en resposta a la pandèmia per COVID-19.

Te puede interesar
Lo más visto