La Policia Local realitza 81 sancions al juliol per incomplir les mesures per a contindre la covid-19

L'alcaldessa apel·la a la prudència i la responsabilitat, i el reforç policial continua per a evitar botellons i aglomeracions

Successos 03 de agosto de 2021 Redacció Redacció
03-08-21 Reunión del Cecopal

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal de l'Ajuntament de Castelló (Cecopal) reunit aquest dimarts ha fet balanç de les denúncies per incompliment de les mesures de prevenció davant la covid-19 imposades durant el mes de juliol. En total, s'han realitzat 81 propostes de sanció, de les quals 39 són per consum d'alcohol en la via pública; 26 per no portar mascareta en els casos que és obligatòria o portar-la incorrectament; i altres 16 per no complir amb altres mesures de prevenció davant la covid-19 com, per exemple, la participació i/o organització de reunions, festes o qualsevol altre tipus d'actes que impliquen aglomeració de persones.

Les últimes dades de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública revelen un ascens en els contagis, situant la incidència acumulada a la ciutat en 600 casos. En aquest sentit, l'alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha insistit durant la reunió en la necessitat de complir amb les actuals mesures de prevenció i actuar amb tota la prudència possible. D'aquesta manera, ha fet una crida a la població per a complir amb les mesures com el distanciament físic i l'ús de les mascaretes durant les trobades socials i d'oci, «en un moment com aquest, amb les actuals dades d'augment dels contagis a la ciutat i tenint en compte l'avanç del procés de vacunació entre la població més jove, hem d'extremar la precaució», ha indicat. «No cal relaxar-se ni baixar la guàrdia, perquè encara que s'està avançant en el procés de vacunació massiva, encara no hem guanyat la batalla a la covid», ha incidit.

En la mateixa línia, el Cecopal ha acordat continuar reforçant la vigilància policial per a controlar i sancionar els botellons i les aglomeracions. A més, cal recordar que s'han llançat dues campanyes de conscienciació des de l'Ajuntament de Castelló. Una d'elles en col·laboració amb l'ONG Controla Club, la Plataforma de Suport a l'Oci Nocturn de Castelló (ON! Castelló) i l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme (ASHOTUR), per a fomentar el compliment de les mesures de prevenció enfront de la covid-19 en els espais d'oci de la ciutat. La segona, posada en marxa pel projecte ‘Comunica Jove’ de la Policia Local i dirigida a conscienciar sobre el respecte a les mesures de prevenció davant la covid-19 durant aquest estiu entre les persones adolescents.

Te puede interesar
Lo más visto