Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Els hotels costaners de la Comunitat tenen una previsió del 65,8% per a l'agost, un 26,5% més que en 2020

A l'agost, Benidorm parteix amb reserves del 65%, el litoral de Castelló compta amb 73,6% de reserves, el litoral de València un 56%, el litoral d'Alacant un 68,7% i la ciutat de València preveu un 60,2%

General 05 de agosto de 2021 Redacció Redacció
hotel-imperial-park01
Font: Ociovia.com

La previsió d'ocupació mitjana per als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana en aquest mes d'agost se situa en un 65,8%, un 26,5% més que en 2020, segons es desprén de l'Enquesta d'Ocupació en Temporada d'Estiu realitzada aquesta setmana per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d'establiments de les tres províncies.

El secretari autonòmic del Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "agost parteix amb una mitjana de dues de tres llits hotelers ocupades i tot sembla indicar, si la conjuntura sanitària ens ho permet, aconseguir amb les reserves d'última hora el 75% d'ocupació turística, fins i tot el 80% en alguns punts concrets".

Colomer ha explicat que "Turisme treballa sobretot per a incrementar l'oferta oberta", i ha manifestat que "ens preocupa que hi haja encara una de cada quatre places d'allotjament turístic tancada". En termes generals, la Comunitat Valenciana té oberta entorn del 75-80% de l'oferta turística d'allotjament, per la qual cosa el "compromís de la Generalitat és aconseguir poder obrir el total de l'allotjament reglat de la Comunitat Valenciana", ha assegurat.

Així ho ha declarat el titular de Turisme a Altea, on ha signat amb l'alcalde de la localitat, Jaume Llinares, el conveni de col·laboració entre totes dues entitats per al desenvolupament d'actuacions de marqueting i promoció turística del municipi d'Altea, i pel qual *Turisme destinarà 50.000 euros.

En l'acte han sigut presents a més, el director general de Turisme, Herick Campos, i la regidora de Turisme d'Altea, Consuelo González.

Durant la seua intervenció, Francesc Colomer ha assenyalat que "el mes de juliol ha sigut un mes dinàmic en un any de transició i recuperació gradual", i ha destacat que "la rendibilitat s'ha situat per damunt de la mitjana nacional".

Per al secretari autonòmic, "el 2021 està sent un any complex, en què no han parat d'eixir notícies negatives tendents a dissuadir el viatge del turista"; però malgrat aquesta conjuntura, "la Comunitat Valenciana resisteix i aconsegueix registrar marcadors dinàmics gràcies a la seua capacitat de *fidelizar".

En aquesta línia, el titular de Turisme ha reconegut que "el context internacional continua sent complex", al mateix temps que ha volgut assenyalar que "el turisme nacional ha evolucionat i ha compensat en una certa part, la caiguda del mercat internacional".

Així mateix, Colomer ha insistit que "no sols es tracta de comptar turistes, una platja plena no és l'estampa que volem *cronificar, volem avançar en la transformació del model turístic sostenible", ha assegurat.

Francesc Colomer, que apunta en tot moment a ser prudents amb les dades i les previsions, ha agraït al sector turístic de la Comunitat Valenciana l'esforç realitzat, posant l'accent que "l'objectiu és que, d'una manera gradual, reprenga la seua reobertura tota l'oferta turística".

Per part seua, la regidora de Turisme d'Altea, Consuelo González, ha destacat que les dades de previsió d'ocupació per al municipi per a aquest estiu són molt optimistes, un 14% més elevats que en 2020".

Previsió d'ocupació per al mes d'agost

Segons els resultats de l'enquesta realitzada per Turisme Comunitat Valenciana, les previsions per a tot el litoral de la Comunitat s'estimen per a aquest mes d'agost en un 65,82% d'ocupació, un 26,5% més que en 2020.

Així, les dades del sondeig mostren que els hotels del litoral de Castelló preveuen aconseguir el 73,6% d'ocupació, un 38,5,1% més que l'aconseguit l'any passat. Per part seua, el litoral de València preveu ocupar el 56% de les seues places hoteleres, un 31,8% més que a l'agost de 2020. Els hotels del litoral d'Alacant (sense incloure Benidorm) esperen ocupar durant aquest mes el 68,78% de les seues places, un 29,1% més que en 2020. Per part seua, el destí Benidorm preveu una ocupació per a agost del 65% (20% més que les previsions d'agost de 2020) i la ciutat de València parteix d'unes previsions superiors al 60%, un 21,5% més que l'any passat.

A més, l'enquesta mostra que els hotels de l'interior de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació superior al 41,5% el mes d'agost, un 11,9% més que les previsions del mateix mes en 2020.

Per províncies, l'interior de Castelló parteix amb unes previsions del 51,53%, un 20% més que a l'agost de l'any passat. L'interior de la província de València quanta hui dia amb un 32,35% de reserves, un 5,1% més que en 2020 i la província d'Alacant preveu una ocupació del 44,22%, un 17% més que l'any passat.

Respecte a altres modalitats d'allotjament, cal destacar que els càmpings de la Comunitat Valenciana parteixen per a aquest mes amb una ocupació del 90% en el cas dels bungalows i del 75% per a les parcel·les, la qual cosa suposa un creixement interanual del 30 i 35% respectivament.

Per part seua, els apartaments turístics situen la seua previsió per a aquest mes d'agost superior al 75,7%, un 23% més respecte a les previsions d'agost de 2020. Per províncies, el litoral de Castelló parteix amb una previsió en apartaments del 88, 63%, un 35,4% més que l'any anterior; el litoral de València se situa en el 83,1%, un 30,2% més interanual i el litoral d'Alacant, sense comptar Benidorm, preveu el 77,28%, un 21,6% més que a l'agost de 2020.

L'ocupació dels apartaments turístics del destí Benidorm se situa en un 50%, 5 punts percentuals més que les previsions de l'any anterior.

Ocupació turística del mes de juliol

D'altra banda, la mateixa Enquesta d'Ocupació de Temporada Estival 2021 realitzada per Turisme aquesta setmana proporciona l'avanç dels resultats d'ocupació del mes de juliol.

En concret, s'estima per al conjunt d'hotels del litoral de la Comunitat Valenciana una ocupació mitjana pròxima al 66,6%, sobre els hotels oberts, un 25,6% més que al juliol de 2020.

Respecte als hotels oberts el mes de juliol, cal assenyalar que a la província d'Alacant (sense Benidorm), el mes de juliol, hi ha un 72,13% de places oberta i un 57,72% a Castelló, mentre que València les places obertes al juliol han sigut del 87,7%. Hosbec estima en l'última setmana de juliol que l'oferta d'hotels oberta a Benidorm és del 62,70%.

Per zones turístiques, el mes de juliol l'ocupació mitjana estimada per al litoral de Castelló hauria aconseguit un 63,94%, un 28,1% més que al juliol de 2020. Per al litoral de València l'ocupació se situa en un 74,71%, un 40,8% més que al juliol de 2020, mentre que la ciutat de València l'ocupació hauria aconseguit el 73,6%, un 26,6 més interanual.

La previsió d'ocupació dels hotels de litoral de la província d'Alacant, sense incloure Benidorm, del passat mes de juliol, s'estima en un 70,78%, un 23,8% més que en 2020, mentre que la ciutat de Benidorm, hauria obtingut un 60% d'ocupació el mes passat, un 25,6% més que al juliol de l'any passat.

Respecte a l'ocupació en hotels d'interior, l'enquesta realitzada estima per al mes de juliol un 52,28% per al total de la Comunitat Valenciana, un 9% més que al juliol de 2020. Per províncies, a l'interior de Castelló el grau d'ocupació se situa en el 60,7%, a l'interior de la província de València l'ocupació estimada és del 44,3%, mentre que el grau d'ocupació mitjana hotelera de l'interior d'Alacant s'estima en un 54,6%.

Per part seua, els apartaments turístics de la Comunitat Valenciana mostren una ocupació per al mes de juliol és pròxima al 71%, quasi un 25% més respecte a les previsions de juliol de 2020. Per províncies, el litoral de Castelló estima la seua ocupació en apartaments el mes de juliol passat en un 82%, un 35,3% més que l'any anterior; el litoral de València se situa en el 80%, un 32,1% més interanual i el litoral d'Alacant, sense comptar Benidorm, preveu el 72,69%, un 20,9% més que al juliol de 2020.

L'ocupació dels apartaments turístics del destí Benidorm durant el mes de juliol passat se situa en un 45%, 15 punts percentuals més que les previsions de l'any anterior.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter