Sanitat recomana i prioritza la vacunació contra la COVID-19 en dones lactants i embarassades

La Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut insisteix en la recomanació de vacunar contra la COVID-19 en qualsevol trimestre de la gestació

Sanitat 05 de agosto de 2021 Redacció Redacció
pregnant-woman-holding-stomach-500px (1)
Font: Cdc.gov

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, dins de la campanya de vacunació contra la COVID-19, està prioritzant a les dones embarassades amb l'objectiu que arriben completament immunitzades al període de l'embaràs en el qual hi ha més risc de complicacions si es contrau la infecció, i que se situa a partir de finals del segon trimestre. La recomanació de vacunar-se contra la COVID 19 s'estén també als qui estan en període de lactància o planifiquen quedar-se embarassades.

En aquest sentit, la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS ) va acordar ahir recomanar la vacunació de les dones gestants en qualsevol trimestre de l'embaràs, ja que la vacuna contra la COVID-19 redueix el risc de complicacions tant per a la mare com per a el/la bebé.

La vacuna, segons l'evidència disponible fins al moment, evita possibles complicacions, especialment si existeixen factors de major risc com poden ser l'obesitat, la hipertensió arterial, la diabetis o la preeclampsia.

Les vacunes per a les gestants, independentment de l'edat, són les de ARNm (Pfizer-BioNTech o Moderna).

A més, és important que les persones de l'entorn de l'embarassada compten també amb una vacunació completa i que es continuen mantenint les mesures de prevenció, com evitar al màxim els contactes, ventilar els espais, evitar les aglomeracions, usar la màscara, guardar la distància social i llavar-se les mans amb freqüència.

Te puede interesar
Lo más visto