Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'alumnat major de 12 anys començarà el curs amb, almenys, una dosi administrada de la vacuna contra la COVID-19

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, sobre la immunització de la població de 12 a 18 anys

Educació 05 de agosto de 2021 Redacció Redacció
vacuna infantil 1200
Font: Diariomedico.com

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, s'han reunit aquest matí per a abordar el procés de vacunació de l'alumnat valencià i han anunciat que la població de 18 a 12 anys (unes 375.000 persones) començarà el curs amb, almenys, una dosi de la vacuna administrada.

Després de la trobada, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que la campanya de vacunació entrarà en la recta final la setmana que ve amb l'avançament dels terminis de la immunització escolar. «La setmana vinent -ha afegit Barceló- començarà a vacunar-se a la població de 18, 17 i 16 anys», que correspon als cursos de Batxillerat, Formació Professional i 4t de l'ESO. Aquest nou termini suposa un avançament de més de dues setmanes respecte al calendari inicialment previst.

«Les dues setmanes següents serà el torn dels menors de 12 a 15 anys, amb el que rebran primera dosi abans del 8 de setembre, data prevista per a l'inici de les classes», ha indicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública.

L'acceleració del procés és possible gràcies al compromís adquirit pel Ministeri de Sanitat d'incrementar l'enviament de dosi a la Comunitat Valenciana per a compensar les vacunes administrades a persones desplaçades, així com el dèficit de dosi associat al repartiment inicial de vacunes, que prioritzava a les comunitats amb una població més envellida (la més vulnerable i, per tant, preferent en l'Estratègia de Vacunació nacional).

Vacunació ajustada a les vacances i amb autorització en cas de menors

Ana Barceló ha recordat que existeix la possibilitat que les persones susceptibles de ser citades comuniquen a la Conselleria les dates en les quals no estaran disponibles per a adequar la seua cita segons la seua disponibilitat, per si estigueren de vacances.

Per això, la consellera de Sanitat ha sol·licitat la col·laboració de la ciutadania, que rebrà un SMS amb un enllaç a la web gva.sant on la persona interessada podrà indicar les setmanes en les quals no estarà disponible. D'aquesta manera, es pretén facilitar al màxim l'assistència a les cites per a vacunar-se i agilitar així el procés de vacunació.

Ana Barceló també ha recordat que la immunització d'aquests grups d'edat tindrà lloc en els punts de vacunació desplegats en tot el territori, i que, d'acord amb la normativa legal vigent, els menors de 16 anys hauran d'acudir o acompanyats o amb una autorització dels seus pares, mares o tutors.

Màxima presencialitat en un curs amb més de 5.000 docents extra

Marzà ha recordat que l'inici de curs ja està planificat, amb 5.042 docents més de plantilla extra i amb una inversió de més de 39 milions d'euros per a garantir tot el material de protecció i higiene, així com la desinfecció de centres educatius.

En aquest sentit, els centres educatius compten ja també amb el protocol de mesures de seguretat i higiene que es duran a terme i que seran molt similars a les del curs passat.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter