Castelló impulsa el nou Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals per a reforçar la conservació de la seua superfície forestal

La proposta, que s'exposa 15 dies al públic, planteja la promoció del pasturatge i la posada en valor de l'entorn natural

General 06 de agosto de 2021 Redacció Redacció
29-07-2021 Fernando Navarro Ple 2

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous el projecte del nou Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals del municipi i sotmetre'l a exposició pública durant 15 dies. Aquesta proposta es desenvolupa a instàncies de les normatives estatal i autonòmica en matèria de prevenció d'incendis, que obliguen a la redacció d'aquests plans en municipis considerats com a zones d'alt risc d'incendis, que són aquells que abasten superfície forestal, com és el cas de Castelló.

«Els episodis climàtics extrems cada vegada seran més freqüents i l'Ajuntament de Castelló continua treballant en les mesures d'adaptació al canvi climàtic. Fa unes setmanes aprovàvem l'exposició pública del Pla de Sequera i ara obrim la participació per aprovar el Pla de Prevenció d'Incendis, una estratègia a 15 anys per tindre un terme més segur i cuidat que qualsevol associació o ciutadà interessat pot contribuir a millorar», ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La confecció del document s'ha fonamentat en l'ordre de 2017 de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que regula la redacció dels plans locals de prevenció d'incendis forestals. El seu objectiu és reduir el nombre d'incendis produïts per causes antròpiques i minimitzar els seus danys” en el terme de Castelló, que inclou 1.300,41 hectàrees de superfície forestal. Després del període d'exposició al públic el pla s'emportarà al ple i serà ratificat per la Conselleria. Tindrà una vigència de 15 anys

El projecte realitza una anàlisi del risc d'incendis, un estudi socioeconòmic, zonifica el territori en funció del risc d'incendis, informa i consciència sobre activitats que poden provocar incendis forestals, i dissenya un programa d'actuacions amb un horitzó de 15 anys per a minimitzar el risc d'incendis.

El pla preveu una despesa de 1,3 milions en 15 anys, dels quals 266.820 euros correspon al finançament municipal. Entre altres actuacions, proposa un manteniment i millora de la xarxa de vials de prevenció i defensa d'incendis forestals, l'obertura d'àrees de tallafocs contingudes en el pla de demarcació, desenvolupament de faixes perimetrals, i increment la xarxa d'hidrants municipals.

També contempla iniciatives per a la posada en valor de l'entorn natural de la ciutat i la promoció del pasturatge, amb l'elaboració d'un estudi sobre la fauna i flora de Castelló, jornades per a residents en urbanitzacions, tallers en centres d'educació, jornades d'explicació per a agricultors i limitacions en l'ús del foc, així com ajudes i incentius en la redacció de plans d'autoprotecció en urbanitzacions de muntanya.

.

Te puede interesar
Lo más visto